Rybacia polievka

Rybacia polievka

Autor receptu: livizi

Rybacia polievka z bežne dostupných rýb

4
porcie
15 minút
príprava
15 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Nadrobno nakrájanú šalotku opražíme do zlatista na olivovom oleji. Pridáme nadrobno nakrájanú mrkvu.
  2. Po pár minútach pridáme na prúžky nakrájanú červenú a zelenú papriku, osolíme, okoreníme. Poprášime sladkou červenou paprikou, rýchlo zamiešame.
  3. Pridáme na polovice narezané cherry paradajky, jemne podlejeme rybacím vývarom. Pridáme nadrobno nakrájanú chilli papričku. Dolejeme zvyšný vývar, varíme do mierneho zmäknutia papriky.
  4. Pridáme ryby nakrájané na väčšie kocky a varíme cca 5 minút. Následne polievku zahustíme paradajkovým pretlakom a nastrúhaným zemiakom. Podľa chuti osolíme a okoreníme. Polievku je vhodné podávať s bielym pečivom. Možné sú aj variácie s krevetami či morskými plodmi.