Rybacia polievka
Rybacia polievka
Autor receptu: livizi
Rybacia polievka z bežne dostupných rýb
4 porcie |
15 minút príprava |
15 minút tepelná úprava |
Postup
- Nadrobno nakrájanú šalotku opražíme do zlatista na olivovom oleji. Pridáme nadrobno nakrájanú mrkvu.
- Po pár minútach pridáme na prúžky nakrájanú červenú a zelenú papriku, osolíme, okoreníme. Poprášime sladkou červenou paprikou, rýchlo zamiešame.
- Pridáme na polovice narezané cherry paradajky, jemne podlejeme rybacím vývarom. Pridáme nadrobno nakrájanú chilli papričku. Dolejeme zvyšný vývar, varíme do mierneho zmäknutia papriky.
- Pridáme ryby nakrájané na väčšie kocky a varíme cca 5 minút. Následne polievku zahustíme paradajkovým pretlakom a nastrúhaným zemiakom. Podľa chuti osolíme a okoreníme. Polievku je vhodné podávať s bielym pečivom. Možné sú aj variácie s krevetami či morskými plodmi.