Rybacia polievka

Rybacia polievka
Foto: tetrisss
tetrisssTetrisss, 59 ročná žena, Dudince, recept pridala: 17. apríla 2012 19:34Ďalšie jej recepty

Kto má možnosť cestovať do Maďarska, odporúčam Vám kúpiť si tam afrického sumca, je to veľmi chutná, nerozpadávajúca sa ryba a tam je za veľmi dobrú cenu.

Suroviny

4
porcie
10
minút
príprava
40
minút
tepelná úprava

Postup prípravy receptu

1

Všetku zeleninu si nakrájame na menšie kocky, rybu na väčšie /2x2x2/. Na masle opražíme cibuľu, po chvíli pridáme pór, popražíme do sklovita, pridáme korenie, všetku ostatnú zeleninu, podusíme, po asi 5 minútach podlejeme vodou, môžeme pridať aj bujón. Zmes podusíme, dolejeme potrebný objem vody. Asi po pol hodine pridáme kúsky ryby a ešte 10 minút povaríme. Ak je potrebné dosolíme, oštiplavíme. Podávame s čerstvým chlebíkom.



Páči sa ti tento recept?
Ohviezdičkuj, ako veľmi sa ti páči... Hlasoval 1 človek (5,0 hviezdičiek)




Staňte sa fanúšikom našej stránky Varecha.sk:

Komentáre k receptu
  • rybarkuchar, 18. apríla 2012 o 07:59
    Pridávam si ju do zoznamu rybacích polievok. Super.


  • abdul, 18. apríla 2012 o 11:05
    @Tetrisss : " oštiplavíme " Krásne slovo. Ešte som to nepočul, ale palec nahor. :-))


  • izabella929, 18. apríla 2012 o 15:02
    veľmi ľúbim rybacie polievky...raz sme robili na chate halászlé...to bola fajnotka.-)


  • bembo, 28. januára 2013 o 13:16
    Včera som ju pripravil,a mierne upravil.Moja úprava je asi taká,že keď pražím cibuľu pridám za lyžičku cukru,aby skaramelizoval,rozšíril zeleninu o mexickú zmes,trošku kari,a nakoniec zahustil zápražkou.Namiesto sumca som dal Pangasia,vynechal paradajku a pažítku.Nechal som ju postáť,a dnes aj oštipľavil a okoštoval.Bola super a dúfam,že bude chutiť aj ostatným členom rodiny.Pre mňa je už teraz zaradená do obľúbených receptov.Vďaka Tetrisss za výborný recept.



Prihlás sa "Varechovou prezývkou":
 

Nemáš zaregistrovanú prezývku? Zaregistruj sa, je to zadarmo! Registrácia


Tento recept VytlačiťDaj na FacebookPošli mailomDo mobiluDo mobiluUpozorni admina
QRCode - ak máte v telefóne čítačku QR kódovRecept do mobilu:
Skrátená linka do SMS-ky alebo na diktovanie do telefónu:

Recept je v kategóriach:

Magazín

Šéfkuchár Carl Gillain: Keď chcete jedlom zaujať, musíte trochu šokovať
Hoci má len 29 rokov, jeho reštaurácia L’Agathopéde v belgickom Namur získala skvelé hodnotenie v európskom gurmánskom bedekri Gault & Millau.

Sicílska zelenina
Dlhé roky Jožko s Luciou nevytiahli nohy z domu. Stavali chalupu, poctivo obrábali vinice, starali sa o deti.

Zmrzlinový pohár nie je len zmrzlina v pohári
Hýriaci farbami v parádnom sklenenom objatí: zopár kopčekov zmrzliny ozdobených šľahačkou, polevou a na vrchu korunovaný čerešničkou. V cukrárni mu nikto neodolá a pozná ho každé dieťa: zmrzlinový pohár.


Inzercia

Časopis Varecha
Varecha 35/2015: Liptovská kuchyňa Liptovská kuchyňa
Časopis Varecha v piatok 28. augusta v denníku Pravda.


TOPlist