Rybacia polievka

tetrisss - fotkatetrisss, 17. apríla 2012
Rybacia polievka
Foto: tetrisss

Kto má možnosť cestovať do Maďarska, odporúčam Vám kúpiť si tam afrického sumca, je to veľmi chutná, nerozpadávajúca sa ryba a tam je za Zobraziť celý popisKto má možnosť cestovať do Maďarska, odporúčam Vám kúpiť si tam afrického sumca, je to veľmi chutná, nerozpadávajúca sa ryba a tam je za veľmi dobrú cenu.

4
porcie
10 minút
príprava
40 minút
tepelná úprava

Suroviny

300 g filet
1 ks
1 ks
2 ks
1 ks (menší)
1/2 ks
1 ks
50 g
20 g
5 ks
5 ks
2 ks
2 ks




Postup

  1. 1

    Všetku zeleninu si nakrájame na menšie kocky, rybu na väčšie /2x2x2/. Na masle opražíme cibuľu, po chvíli pridáme pór, popražíme do sklovita, pridáme korenie, všetku ostatnú zeleninu, podusíme, po asi 5 minútach podlejeme vodou, môžeme pridať aj bujón. Zmes podusíme, dolejeme potrebný objem vody. Asi po pol hodine pridáme kúsky ryby a ešte 10 minút povaríme. Ak je potrebné dosolíme, oštiplavíme. Podávame s čerstvým chlebíkom.

Diskusia k receptu

abdul
@Tetrisss : " oštiplavíme " Krásne slovo. Ešte som to nepočul, ale palec nahor. :-))
izabella929
veľmi ľúbim rybacie polievky...raz sme robili na chate halászlé...to bola fajnotka.-)
bembo
Včera som ju pripravil,a mierne upravil.Moja úprava je asi taká,že keď pražím cibuľu pridám za lyžičku cukru,aby skaramelizoval,rozšíril zeleninu o mexickú zmes,trošku kari,a nakoniec zahustil zápražkou.Namiesto sumca som dal Pangasia,vynechal paradajku a pažítku.Nechal som ju postáť,a dnes aj oštipľavil a okoštoval.Bola super a dúfam,že bude chutiť aj ostatným členom rodiny.Pre mňa je už teraz zaradená do obľúbených receptov.Vďaka Tetrisss za výborný recept.