Rybacia polievka

Rybacia polievka
Foto: tetrisss
tetrisssTetrisss, 59 ročná žena, Dudince, recept pridala: 17. apríla 2012 19:34Ďalšie jej recepty

Kto má možnosť cestovať do Maďarska, odporúčam Vám kúpiť si tam afrického sumca, je to veľmi chutná, nerozpadávajúca sa ryba a tam je za veľmi dobrú cenu.

Suroviny

4
porcie
10
minút
príprava
40
minút
tepelná úprava

Postup prípravy receptu

1

Všetku zeleninu si nakrájame na menšie kocky, rybu na väčšie /2x2x2/. Na masle opražíme cibuľu, po chvíli pridáme pór, popražíme do sklovita, pridáme korenie, všetku ostatnú zeleninu, podusíme, po asi 5 minútach podlejeme vodou, môžeme pridať aj bujón. Zmes podusíme, dolejeme potrebný objem vody. Asi po pol hodine pridáme kúsky ryby a ešte 10 minút povaríme. Ak je potrebné dosolíme, oštiplavíme. Podávame s čerstvým chlebíkom.



Páči sa ti tento recept?
Ohviezdičkuj, ako veľmi sa ti páči... Hlasoval 1 človek (5,0 hviezdičiek)




Staňte sa fanúšikom našej stránky Varecha.sk:

Komentáre k receptu
  • rybarkuchar, 18. apríla 2012 o 07:59
    Pridávam si ju do zoznamu rybacích polievok. Super.


  • abdul, 18. apríla 2012 o 11:05
    @Tetrisss : " oštiplavíme " Krásne slovo. Ešte som to nepočul, ale palec nahor. :-))


  • izabella929, 18. apríla 2012 o 15:02
    veľmi ľúbim rybacie polievky...raz sme robili na chate halászlé...to bola fajnotka.-)


  • bembo, 28. januára 2013 o 13:16
    Včera som ju pripravil,a mierne upravil.Moja úprava je asi taká,že keď pražím cibuľu pridám za lyžičku cukru,aby skaramelizoval,rozšíril zeleninu o mexickú zmes,trošku kari,a nakoniec zahustil zápražkou.Namiesto sumca som dal Pangasia,vynechal paradajku a pažítku.Nechal som ju postáť,a dnes aj oštipľavil a okoštoval.Bola super a dúfam,že bude chutiť aj ostatným členom rodiny.Pre mňa je už teraz zaradená do obľúbených receptov.Vďaka Tetrisss za výborný recept.



Prihlás sa "Varechovou prezývkou":
 

Nemáš zaregistrovanú prezývku? Zaregistruj sa, je to zadarmo! Registrácia


Tento recept VytlačiťDaj na FacebookPošli mailomDo mobiluDo mobiluUpozorni admina
QRCode - ak máte v telefóne čítačku QR kódovRecept do mobilu:
Skrátená linka do SMS-ky alebo na diktovanie do telefónu:

Recept je v kategóriach:

Magazín

Modranské rakvičky
Nebojte sa, nepôjdeme na kar. „Po rozum“ pôjdeme do kuchyne Aničky Horáčkovej do Sudoměříc.

Červená grilovačka
Grilovanie (vraj) umožňuje šetrnejšiu prípravu potravín ako klasické vyprážanie alebo pečenie.

Šéfkuchár Oldřich Sahajdák: Chceme mať reštauráciu plnú spokojných ľudí
Pražská reštaurácia La Degustation Bohême Bourgeoise, v ktorej je šéfkuchárom a spolumajiteľom Oldřich Sahajdák, získala Michelinovu hviezdu prvý krát v roku 2012 a od tej doby si prestížne ocenenie každý rok obhájila.


Inzercia

Časopis Varecha
Varecha 32/2015: Kuracina Kuracina
Časopis Varecha v piatok 7. júla v denníku Pravda.


TOPlist