Rybacia polievka

Rybacia polievka s toastom „aioli“

Autor receptu: redakcia

4
porcie

Suroviny

Postup

  1. Rybacie hlavy vložíme do studenej vody, pridáme polovicu z očistenej zeleniny, soľ, korenie a varíme aspoň 5 hodín. Hotový vývar prelejeme cez sito.
  2. Na oleji opečieme cibuľu a cesnak, potom pridáme zvyšok surovej očistenej zeleniny nakrájanej na kocky veľké jeden centimeter a opečieme dozlata na oleji. Zalejeme rybacím vývarom, pridáme biele víno, šafran a varíme 30 minút. Uvarenú polievku rozmixujeme dohladka, pridáme do nej kúsky rýb a morských plodov a varíme ešte 5 minút. Pred mixovaním môžeme pridať aj uvarenú zeleninu z vývaru, polievka bude hustejšia.
  3. Aioli majonéza: Biele víno, brandy a šafran spolu prevaríme asi 5 minút a precedíme cez husté sitko. Zmiešame s majonézou a pretlačeným cesnakom. Potrieme ňou kúsky bagety, posypeme syrom a podávame spolu s polievkou.