Rybacia polievka
Rybacia polievka s paprikovou penou
Autor receptu: redakcia
4 porcie |
60 minút príprava |
80 minút tepelná úprava |
Postup- Na oleji opražíme nakrájanú cibuľu, cesnak, koreňovú zeleninu, polovicu
cherry paradajok, polovicu čerstvej papriky, pridáme sladkú mletú
papriku, zalejeme vodou, dáme celé čierne a nové korenie, bobkový
list, soľ, kapra a varíme asi 40 minút. Precedíme a dáme
chladiť do chladničky.
- Vychladnuté vyberieme z chladničky, zvrchu zozbierame tuk
s mletou paprikou a zvyšok vývaru precedíme cez gázu. Postrúhame 1 mrkvu
najemno, vyšľaháme sneh z jedného bielka, zmiešame s nastrúhanou mrkvou,
dáme do precedeného vývaru a pomaly zahrievame.
Zohriaty vývar v bode varu znovu precedíme cez gázu.
- Filetu zo zubáča a pstruha nakrájame na malé kúsky a vložíme
do vývaru. Zvyšné cherry paradajky ogrilujeme na panvici spolu
so zvyšnou čerstvou paprikou. Zozbieraný tuk s mletou paprikou dáme do
kastrólika, pridáme trošku vody, zohrejeme na 50 °C, pridáme
sójový lecitín a ponorným mixérom vymixujeme na penu. Vývar
s kúskami ryby podávame v hlbokom tanieri, dozdobíme grilovanými
cherry paradajkami a paprikou. Navrch dáme paprikovú
penu, ktorú posypeme posekanou čili papričkou.
|