Rybacia polievka

Rybacia polievka s paprikovou penou

Autor receptu: redakcia

4
porcie
60 minút
príprava
80 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Na oleji opražíme nakrájanú cibuľu, cesnak, koreňovú zeleninu, polovicu cherry paradajok, polovicu čerstvej papriky, pridáme sladkú mletú papriku, zalejeme vodou, dáme celé čierne a nové korenie, bobkový list, soľ, kapra a varíme asi 40 minút. Precedíme a dáme chladiť do chladničky.
  2. Vychladnuté vyberieme z chladničky, zvrchu zozbierame tuk s mletou paprikou a zvyšok vývaru precedíme cez gázu. Postrúhame 1 mrkvu najemno, vyšľaháme sneh z jedného bielka, zmiešame s nastrúhanou mrkvou, dáme do precedeného vývaru a pomaly zahrievame. Zohriaty vývar v bode varu znovu precedíme cez gázu.
  3. Filetu zo zubáča a pstruha nakrájame na malé kúsky a vložíme do vývaru. Zvyšné cherry paradajky ogrilujeme na panvici spolu so zvyšnou čerstvou paprikou. Zozbieraný tuk s mletou paprikou dáme do kastrólika, pridáme trošku vody, zohrejeme na 50 °C, pridáme sójový lecitín a ponorným mixérom vymixujeme na penu. Vývar s kúskami ryby podávame v hlbokom tanieri, dozdobíme grilovanými cherry paradajkami a paprikou. Navrch dáme paprikovú penu, ktorú posypeme posekanou čili papričkou.