Rybacia polievka Kakavia

Yannis Fanoyrakis
šéfkuchár gréckej reštaurácie Taverna, 5. júla 2010
Rybacia polievka Kakavia
Foto: Varecha.sk - Sandra Támerová
4
porcie
10 minút
príprava
30 minút
tepelná úprava

Suroviny

3 ks
3 ks
2 ks
1 dl
5 ks
1 ks




Postup

  1. 1

    Cibuľu nakrájame na väčšie kocky. Mrkvu aj zemiaky si nakrájame na menšie kocky. Do rozpáleného olivového oleja pridáme cesnak v oleji a chvíľu pražíme. Potom pridáme nakrájanú zeleninu a orestujeme. Osolíme a okoreníme.

  2. 2

    Pridáme filety z rýb, a posypeme petržlenovou vňaťou a trochou oregana. Všetko zalejeme paradajkovým pretlakom, a vodou. Varíme asi pol hodinu, kým ryby a zelenina nezmäknú.

  3. 3

    Polievku servírujeme posypanú petržlenovou vňaťou. Dobrú chuť!

Diskusia k receptu

celka
S tím paradajkovým pretlakom to může být dobrá obměna.
paveljrk
Pol hodinu na ryby sa mi zdá trocha priveľa.Ryby musia biť rozvarené a podľa mňa by mali držať pokope a nerozpadať sa.Inak je to veľmi chutné, robím to ale s čerstvých rýb.
zdenca
Môžem potvrdiť, že je výborná. Tento recept som našla už dávnejšie v jednej gréckej kuchárke a odvtedy ju robievam každé vianoce. Keď nemám rybacie mäso, použijem vývar a obraté mäso z kaprích hláv.
zdenca
K tomuto receptu musím ešte dodať, že do polievky pridávam 1 ks bobkový list, 2 lyžice posekanej zelerovej vňate, šťavu z 1 citróna a štvrť šálky suchého bieleho vína. Polievka má byť trochu hustejšia, preto neprilievame hneď veľa vody, radšej podľa potreby dolejeme.
ainy
Aj ja mam podobnu v mojich receptoch :-)