Rybacia fašírka s kôprovou omáčkou (fotorecept)

Autor receptu: kecemis

Rychla a jednoducha priprava. Moze sa pouzit ryba z konzervy, alebo cerstva.

5-9
porcií
20 minút
príprava
10 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Pripravim si dressing. Skombinujem horcicu, majonezu, smotanu, kopor, citronovu stavu,trochu sol a ja som pouzil cayenne paprika, ktora je ostrejsia aj v mensej davke.
  2. A takto vyzera po zamiesani. Dam ju do chladnicky, vlastne uz mozem dat iba von. Je tam sice riziko, ze pride vevericka, ale nejak to prezijem. V chlade zostane az pokial nebudu fasirky hotove.
  3. Do misky si dam struhanku, vajce, najlepsie vopred rozmixovane, majonezu, kapary, citronovu stavu, cesnak, kopor, horcicu, sol a korenie a lososa. Ak pouzijete cerstveho, treba ho vopred uvarit a popucit. Celu masu premiesam vydlickou a neham stat pol hodinu vedla dressing. Mozem si pripravit salat alebo inu prilohu.
  4. Asi po pol hodine si pripravim fasirky, ktore zlahka obalim v struhanke.
  5. Rozpalim si olej s maslom. Ked je maslo uplne roztopene, vlozim fasirky a prazim priblizne 3 minuty s kazdej strany. mala by byt do zlatista. My mame radsej troche viac oprazene. Ked su hotove, vyberiem ich na papierovy obrusok, aby stratili prebytocny tuk.
  6. Fasirky dame na tanier, polejeme dressingom, ak ho vevericka este vsetok nespotrebovala a posypem pripadne korou s citron. Normalne podavam so zeleninou, ale dnes sme mali aj pecene zemiaky.