Ryba so sezamovo-parmezánovou krustou

juliauspesna - bez fotkyjuliauspesna, 10. júla 2016

Milujem rýchle večere, pretože mám mnoho zvyšného času, ktorý strávim so svojou milovanou rodinkou. Toto je recept, ktorý som vymyslela hlavne kôli deťom, tie Zobraziť celý popisMilujem rýchle večere, pretože mám mnoho zvyšného času, ktorý strávim so svojou milovanou rodinkou. Toto je recept, ktorý som vymyslela hlavne kôli deťom, tie totiž milujú vysmážane rybacie prsty. Táto alternatíva pečená v rúre sa mi pozdáva viac.

3
porcie
15 minút
príprava
20 minút
na 180 °C

Suroviny

500 g (v kocke)
100 g
2 PL
2 PL
2 PL
Príloha:
350 g
1 PL
200 g
2 PL
Omáčka:
200 ml
3 PL
3 ks (Karička)




Postup

  1. 1

    Pripravíme si rybu. Ja som použila klasickú kockovú rybku mrazenú. Môže sa ale použiť rôzny druh ryby. Rybu položíme do jenskeho skla, ktoré je vystlané papierom na pečenie. Krustu pripravíme v mixéri. Mala som staršie celozrné pečivo, pokrájala som na menšie kúsky. Mixuje sa so sezamovým olejom. slnečnicovými semiačkami a parmezánom. Vytvorí sa zmes, ktorú jemne pritlačíme na rybu. Dáme piecť na 20 min do rúry (180-200 stupňov).

  2. 2

    Omáčku si pripravíme veľmi jednoducho. Dáme variť sojovú alebo klasickú 33-ku smotanu. Pridáme 3 kúsky syra Karička, alebo nejaký iný tavený syr (existuje aj sójová obmena taveného syra). Nakoniec parmezán a necháme cca 5 min povariť. Môžte pridať maslo na zjemnenie.

  3. 3

    K tejto rybke som pripravila grilovanú cuketu a varené zemiaky s maslom. Soľ na dochutenie používam himalájsku ružovú :) Prajem Vám dobrú chuť.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia