Ryba na víne s chilli

caterina - bez fotkycaterina, 23. augusta 2014
Ryba na víne s chilli
Foto: caterina

Tento sposob pripravy ryby som odkukala od svokry. Najradsej mam takto pripravenu prazmu, ale tentokrat som mala tresku.

10 minút
príprava
15 minút
tepelná úprava

Suroviny





Postup

  1. 1

    Priprava je velmi jednoducha. Nadrobno si nasekame petrzlenovu vnat, cesnak (dala som 3 struciky na 4 filety) a chilli (tentokrat som mala susene).

  2. 2

    Do hrnca v ktorom budeme rybu pripravovat nalejeme olivovy olej (moze pokryt dno, mnozstvo zavisi od druhu pripravovanej ryby, ci je to filet alebo cela ryba). Do oleja vmiesame nakrajane suroviny a trochu soli. Jednotlive kusky ryby obalime v marinade a prilejeme trochu bieleho vina (nie je nutne dat ryby marinovat vopred, ale kto chce, moze). A uz len prikryjeme a nechame podusit asi 15 minut.

  3. 3

    Prilohou mozu byt napriklad pecene zemiaky, ale najlepsie je to s cerstvym chliebom, ktory vsaje tu vybornu chut omacky.

Diskusia k receptu

bambulkaaa
Musim pochvapit recept jednoduchy no vyzera velmi chutne :) Ja mam ryby velmi rada no uz davnejsie si ich nerobim lebo ich mam rada len ja no tvoj receptik si ukladam lebo ma oslovil a raz si takto ryby urcite pripravim :) Pre mna ***** :)
pusta
veľmi pekný recept a chutný.
*****
caterina
dakujem za komenty. Aj pre mna bol tento sposob pripravy donedavna neznamy, ale chut je naozaj lahodna s da sa aplikovat na akukolvek rybu s bielym masom




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia