Ryba na thajský spôsob

marymelb7 - fotkamarymelb7, 14. decembra 2013
Ryba na thajský spôsob
Foto: marymelb7

Keď máte náhodu plné zuby vyprážaných podkovičiek a chcete k sviatkom urobiť niečo iné, exotické, tak skúste dusenú rybu v celku po thajsky. Každú Zobraziť celý popisKeď máte náhodu plné zuby vyprážaných podkovičiek a chcete k sviatkom urobiť niečo iné, exotické, tak skúste dusenú rybu v celku po thajsky. Každú sobotu ráno idem na trh na ryby. Ryba však musí byť čerstvá- hocijaká , keď nemá lesklé oči a neusmieva sa, tak domov so mnou nejde. Ja prispôsobím recept k vašim podmienkam, verím že suroviny sú k dispozícii.

2-3
porcie

Suroviny

1 ks (alebo sladkovodná)
1 plátok
1 strúčik
1 ks
3 ks
1 zväzok
1 sáčok (bambusové)
1 PL
1 ČL
1 ČL
2 ks
1 PL




Postup

  1. 1

    Rybu narežieme a dáme na bambusový parák, alebo na tanier do woku. Do brušnej dutiny dáme korianderové korienky, zázvor, kúsok citróna, feferónku, zvyšok na vrch do rezov.

    Ryba na thajský spôsob - obrázok 1
  2. 2

    Sójovú omáčku, cukor, citronovú šťavu, posekanú feferónku a koriander zmiešame a polejeme tým rybu. Do woku dáme dusiť na 15 minút.

    Ryba na thajský spôsob - obrázok 2
  3. 3

    Kým sa dusí ryža, prichystáme si zeleninu.

    Ryba na thajský spôsob - obrázok 3
  4. 4

    Na olej dáme cesnak a šalotku, keď trochu zmäknú tak horúcim polejeme rybu. Zeleninu podusíme asi 5-6 minút, podávame s dusenou ryžou. Óh a samozrejme pohárik bieleho, v mojom prípade šumivého. Na zdravie! ! !

    Ryba na thajský spôsob - obrázok 4

Diskusia k receptu

mariamka
mna bavia tie vase recepty :) profi a s usmevom :) zatial zvladam umravnit kapra a vyprazit podkovicky /ved sk-vianoce:)/, ale toto je inspiracia na kedykolvek, akurat ten vas rybi trh je daleko :)
micca
exelentna rybicka mnam bude na Vianoce

marymelb7
Mariamka nedoporúčam, veľmi ďaleko, už som to merala veľakrát, tá ryba by to chudinka nevydržala :)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia