Ružový sen

matased - fotkamatased, 28. augusta 2014
Ružový sen
Foto: matased

Na žiadosť mojich priateľov sem pridávam tento receptík na zaujímavé svieže rezy. Inšpiroval ma vynikajúci mesačník DOBRÉ JEDLO.

25
porcií
60 minút
príprava
15 minút
na 180 °C

Suroviny

Cesto:
5 ks
150 g
150 g
 na špičku noža
 na vymastenie
 na vysypanie plechu
Krém:
500 g mrazené
1 veľký pohár
40 g
2 ks
500 ml
1 bal.
 na posypanie




Postup

  1. 1

    Žĺtky oddelíme od bielkov, z bielkov ušľaháme tuhý sneh. Postupne doň opatrne prisypeme cukor, žĺtky a nakoniec preosiatu múku zmiešanú s kypriacim práškom. Cesto vylejeme na vymastený a múkou vysypaný plech v rúre predhriatej na 180 stupňov celzia, pečieme zhruba 12 až 15 minút. Upečený korpus necháme vychladnúť.

  2. 2

    Krém: Mrazené jahody povaríme spolu s jahodovým kompótom, kým trochu nezmäknú. Potom jahody rozmixujeme tyčovým mixérom, pridáme cukor, pudingový prášok, a privedieme za stáleho miešania do varu. Krém necháme trochu vychladnúť a natrieme ho na cesto.

  3. 3

    Smotanu na šľahanie vyšľaháme spolu so stužovačom a natrieme na stuhnutý jahodový krém. Zákusok posypeme grankom a odložíme na chladné miesto, aby stuhol.

Diskusia k receptu

mesiar50
Pekný zákusok si upiekla a čítajúc suroviny v recepte musí chutiť prvotriedne.
bea275
vyzerá vynikajúce...takéto ja luubim :D určite vyskusam pridavam do KK...mas ho krasny
elysa
prudko jahodový krém, páči sa mi ...
matased
@ruzickamnam som rada, že chutil a nesklamal...Mne vyhovuje, pretože v sezóne neviem čo s jahodami, tak ich mám kopu v mrazáku a takto sú aspoň využité...




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia