Pudingový zákusok

Ružový sen (fotorecept)

Autor receptu: izabella929

Náš nedeľný zákusok.

20
porcií
60 minút
príprava
2x10 minút
na 180 °C

Postup

  1. Pripravila som najprv cesto na korpusy. Vajcia s cukrom som vymiešala do peny. Pudingové prášky a prášok do pečiva som zmiešala a preosiala do cesta. Opatrne vareškou vmiešala do cesta na tri krát.
  2. Plech 27 x 37 cm som vystlala papierom na pečenie, cesto som vyliala. Trúbu som nechala vyhriať na 180 st. a piekol sa 10 min. Hneď som pripravila i cesto na druhý korpus, ktorý sa piekol tak isto. Upečené korpusy som nechala chladiť na mriežke.
  3. Pripravila som si krém. V mlieku som vymiešala pudingové prášky a uvarila som hustú kašu. Nechala som ju chladiť. Kým sa chladila vymiešala som cukor s maslom do peny. Opatrne po lyžiciach som pridáva k nemu vychladnutý puding. Želatínu za studena som pripravila podľa návodu a pridávala som k nej krém a šľahala ďalej. Krém som rozdelila na 3 rovnaké časti.
  4. Na podnos som uložila prvý korpus. Natrela som ho horúcim džemom.
  5. Na džem som natrela krém.
  6. Na krém som uložila piškóty, ktoré som máčala v jahodovom sirupe. Na piškóty som natrela druhú časť krému.
  7. Položila som druhý korpus a natrela som ho posledným odloženým krémom.
  8. Pripravila som šľahačku na vrch. Smotanu, cukor a Smetafix som dotuha vymiešala a natrela som ju na krém. Zo šľahačky som odložila trošku na zdobenie.
  9. Do odloženej šľahačky som pridala jahodový sirup. Šľahačku som dala do cukrárskeho vrecka a ozdobila zákusky. Krájala som horúcim nožom. Prajem vám dobrú chuť.