Ružová torta

danja301 - fotkadanja301, 21. septembra 2015
Ružová torta
Foto: danja301

Moja torta ,aj ked nie je ružovej farby ,je plná ruží,či už ako základ dekorácie,alebo súčasť plnky. Chcela by som aj zaneprázdneným Zobraziť celý popisMoja torta ,aj ked nie je ružovej farby ,je plná ruží,či už ako základ dekorácie,alebo súčasť plnky. Chcela by som aj zaneprázdneným gazdinkám ukázať,že upiecť oku lahodiacu tortu je možné aj bez výnimočného umeleckého talentu a praxe s pečením. Ak táto moja torta niekoho inšpiruje a povzbudí v umení pečenia budem veľmi rada. Tak teda.......

14
porcií
120 min minút
príprava
60min minút
na 150-160 °C

Suroviny

16  ks
16  PL
16  PL
3 tégliky
500 ml
3 balíčky
podľa chuti
podľa potreby




Postup

  1. 1

    Bielky krátko rozšľaháme, pridáme cukor a vyšľaháme do tuhého snehu. Postupne po jednom zašľaháme žĺtky a nakoniec zľahka vareškou primiešame preosiatu múku. Množstvo vajec a dobre vyšľahané bielky sú zárukou krásne nadýchaného korpusu. Nie je potrebné použiť kypriaci prášok, ani vodu alebo olej. Vylejeme do vymastenej a múkou vysypanej formy a upečieme. Pečieme na 150-160 stupňov cca 50 minút až 1 hodinu, v forme o rozmere 23-24 cm. Po vybratí z rúry prevrátime formu hore dnom a necháme na mriežke vychladnúť. Z množstva 16 vajec pečieme rovnakým spôsobom 2 korpusy,ktoré neskôr priečne rozkrojíme a získame 4 vrstvy našej torty. Korpusy si pečieme deň vopred ,aby mohli pekne vychladnúť a ostať nadýchané.

  2. 2

    Po vychladnutí korpusov,ako sme už spomenuli ,na druhý deň si pripravíme plnku. Vymiešame šľahačkovú smotanu s vanilkovým cukrom. Po získaní hustej šľahačky jemne zmiešame s mascaropne. Pridáme po troške rumu,podľa chuti a pomaličky celú zmes miešaním spojíme.

  3. 3

    Korpusy si prerežeme priečne tak ,aby sme získali 4 okrúhle kúsky. Vrstvíme. Dolný korpus natrieme džemom zo šípových ruží,na neho bielu masu zo šľahačky a mascarpone. Prikryjeme dalším korpusom,ktorého vrchnú časť opäť natrieme džemom a bielou plnkou. Prikryjeme tretím korpusom a zopakujeme celý postup až kým nedôjdeme k poslednému štvrtému korpusu. Ten položíme ako posledný , potrieme poslednou vrstvou bielej šľahačkovej plnky.

  4. 4

    Máme tzv.naked cake - holú tortu a čo s ňou? Ako ju vyzdobiť? Ak Vám chýba zručnosť v tvorení marcipánových kvetov, prípadne chýba čerstvé ovocie živé kvety nikdy nesklamú. Pomôžte si tak ako ja:) a popustite uzdy fantázii. Možno niekomu pri tvorbe bude chýbať fotopostup,ale upiecť korpus snád zvladneme,však? A čo sa týka plnky ,myslím si ,že patrí k tým menej náročným a zvládnu ju aj menej skúsené gazdinky... Tak už len dúfam,že pre niekoho bude moja torta dobrým nápadom a nechá sa mnou inšpirovať.:)

Diskusia k receptu

cupcake
Paci sa mi , teraz su taketo dorty velky hit tuna, kde zijem. Dokonca sa robia tymto sposobom aj svadobne dorty,, vraj navrat k jednoduchosti. Uz som aj robila jednu na objednavku.
cupcake
Paci sa mi , teraz su taketo dorty velky hit tuna, kde zijem. Dokonca sa robia tymto sposobom aj svadobne dorty,, vraj navrat k jednoduchosti. Uz som aj robila jednu na objednavku.
kukulienka71
také prirodzené sa mi tiež páčia. Ak dobre rozumiem, jeden korpus je z 8 vajec a potom ďalší tiež z 8, že? Chuť plnky si viem predstaviť, robievam podobnú s jemným tvarohom, mascarpone je ešte lepšie. A džem zo šípových ruží nepridáš?




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia