Ružičkový kel zapekaný s mrkvou

frezia68 - fotkafrezia68, 19. septembra 2011
Ružičkový kel zapekaný s mrkvou
Foto: frezia68

A je tu zasa jeseň a s ňou obľúbené....kel,kapusta,zemiaky,cvikla a gazdinky vymýšľajú chutné jedlá.Na trhu mali pekný ružičkový kel a bola večera.Len hlavnú fotku Zobraziť celý popisA je tu zasa jeseň a s ňou obľúbené....kel,kapusta,zemiaky,cvikla a gazdinky vymýšľajú chutné jedlá.Na trhu mali pekný ružičkový kel a bola večera.Len hlavnú fotku nemám,lebo stmieva sa skoro a svetlo s tieňom kazilo fotku.A na druhý deň nezostalo :-)

3
porcie
20 minút
príprava
30 minút
na 190 °C

Suroviny

300 g
150 g
100 g na dusenie
100 g  jemná domáca
2 ks  čerstvé
200 g
50 g strúhaný




Postup

  1. 1

    Kúpime čerstvý ružičkový kel na trhu,očistíme.Ak je veľký rozpolíme,ak je menší,stačí nakrojiť do kríža.Uvaríme v slanej vode a scedíme.Mladú mrkvu som naparila a pridala k ku kelu.

    Ružičkový kel zapekaný s mrkvou - obrázok 1
  2. 2

    Medzitým som na masle upražila strúhanku a zmiešala so zeleninou.

  3. 3

    V smotane som rozhabarkovala vajíčka,posolila.Zapekaciu misku som vytrela maslom,vysypala strúhankou a pridala ružičkový kel s mrkvou.Zaliala smotanou s vajíčkami,posypala strúhaným syrom.Zapekala som asi 30 min. na 190°C ,pokiaľ vrch nebol zlatohnedý.

  4. 4

    Na obed je výborný so zemiakovou kašou,ale na večeru nám stačila ako príloha varená cvikla nakrájaná na kolieska v marináde.Ak niekto vyskúša,nech mu chutí :-)

Diskusia k receptu

danculka
Aký ho máš pekný,ten kel,môj zať by ťa nedal za nič,super...
ola111
Výborný recept,ja mám radšej ružičkový ako obyčajný,urobím čo
najskôr presne takto,mňam.
marienka44
@Frazie68 ,ta mrkva sa parila vcelku alebo pokrajana? Na obrazku vyzera ako baby karotka. :-) U nas ruzickovy kel predavaju len v obch. retazcoch. Na trhu som nevidela.
frezia68
Parila som veľkosť,ako vidíš....a ďakujem za komenty :-)
janger
@frezia , pekny receptik. Ruzickovy kel robievam casto, hlavne v zimnom obdobi, takze uz sa nam to blizi...Ale nikdy tak do kriza nenakrajujem, este som to tak nevidela. To preco robievas, ak sa smiem spytat? Snad, kvoli rychlejsiemu uvareniu? Recept si odkladam :-).
frezia68
@janger :tak som zvykla zo spodnej strany...skôr zmäkne.Aj cibuľu,ak dávam celú napr. do polievky,tiež nakrájam do kríža,aj väčší ružičkový kel do polievky.Nemerala som čas zmäknutia a teda Ti to nezdôvodním rozumne :-))) zvyk.
bozulka
Až dnes som pozerala túto Varechu.Kelík ružičkový mám veľmi rada.@frezia , pripomenula si mi že už je jeseň,ešte nedávno som mala aj vlastný,ale...Do kríža sa nakrojí hlúbik aby sa urobil s lístočkami lebo tie sú jemnejšie.Pekný receptík!




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia