Ružičkový kel s paradajkami (fotorecept)

Autor receptu: marianne

Ide sezona ružičkového kelu a toto je veľmi chutná príloha k mäsku alebo aj hlavne jedlo pre toho,kto ho má rád.

30 minút
príprava
20 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Z ružičiek odstránime poškodené listy,umyjeme,hlúbik odkrojíme a povaríme v osolenej vode 15 minút.Uvarený scedíme a necháme odkvapkať.
  2. Paradajky oparíme horúcou vodou,ošúpeme,(ja som tak nerobila,šupky mi neprekážajú,práve naopak,ale v recepte sa tak uvádzalo,tak dodržím recept),pokrájame na osminky.Dáme do rajnice s rozohriatým olejom a dusíme 5 minutiek.Pridáme uvarené ružičky kelu,okoreníme korením,osolíme,pridáme bazalku a pokvapkáme citronovou šťavou.
  3. Rozložíme na rozohriatú misu a posypeme syrom.Použila som syr Gouda.