Ružičkový kel s paradajkami (fotorecept)

Ružičkový kel s paradajkami (fotorecept)
Foto: marianne
marianneMarianne, recept pridal: 17. septembra 2012 17:15Ďalšie jeho recepty

Ide sezona ružičkového kelu a toto je veľmi chutná príloha k mäsku alebo aj hlavne jedlo pre toho,kto ho má rád.

Suroviny

30
minút
príprava
20
minút
tepelná úprava

Postup prípravy receptu

1

Z ružičiek odstránime poškodené listy,umyjeme,hlúbik odkrojíme a povaríme v osolenej vode 15 minút.Uvarený scedíme a necháme odkvapkať.
Ružičkový kel s paradajkami (fotorecept) - obrázok 1

2

Paradajky oparíme horúcou vodou,ošúpeme,(ja som tak nerobila,šupky mi neprekážajú,práve naopak,ale v recepte sa tak uvádzalo,tak dodržím recept),pokrájame na osminky.Dáme do rajnice s rozohriatým olejom a dusíme 5 minutiek.Pridáme uvarené ružičky kelu,okoreníme korením,osolíme,pridáme bazalku a pokvapkáme citronovou šťavou.
Ružičkový kel s paradajkami (fotorecept) - obrázok 2

3

Rozložíme na rozohriatú misu a posypeme syrom.Použila som syr Gouda.
Ružičkový kel s paradajkami (fotorecept) - obrázok 3



Páči sa ti tento recept?
Ohviezdičkuj, ako veľmi sa ti páči... Hlasoval 1 človek (5,0 hviezdičiek)




Staňte sa fanúšikom našej stránky Varecha.sk:

Komentáre k receptu

Prihlás sa "Varechovou prezývkou":
 

Nemáš zaregistrovanú prezývku? Zaregistruj sa, je to zadarmo! Registrácia


Tento recept VytlačiťDaj na FacebookPošli mailomDo mobiluDo mobiluUpozorni admina
QRCode - ak máte v telefóne čítačku QR kódovRecept do mobilu:
Skrátená linka do SMS-ky alebo na diktovanie do telefónu:

Magazín

Králik dedka Kosíka
V Skalici som si našiel manželku a do tohto kráľovského mesta podnes chodím rád. Sú tam dobrí a rázovití ľudia, dobré červené i biele víno, voňavučký trdelník a napokon i vyberaná gastronómia.

Varecha 34/2014: Letné koláče a dezerty
Časopis Varecha v piatok 22. augusta v denníku Pravda.

Ewout Eleveld: Na stôl u nás čakáte aj 2 mesiace
S kľudom Holanďana nám Ewout Eleveld – šéfkuchár holandskej Restaurant de Leest a hosť gastronomického kongresu Gastronomy Slovakia porozprával o svojej práci ocenenej tromi hviezdičkami od Michelina.


Inzercia

Časopis Varecha
Varecha 34/2014: Letné koláče a dezerty Letné koláče a dezerty
Časopis Varecha v piatok 22. augusta v denníku Pravda.


TOPlist