Ružičkový kel s paradajkami (fotorecept)

Ružičkový kel s paradajkami (fotorecept)
Foto: marianne
marianneMarianne, recept pridal: 17. septembra 2012 17:15Ďalšie jeho recepty

Ide sezona ružičkového kelu a toto je veľmi chutná príloha k mäsku alebo aj hlavne jedlo pre toho,kto ho má rád.

Suroviny

30
minút
príprava
20
minút
tepelná úprava

Postup prípravy receptu

1

Z ružičiek odstránime poškodené listy,umyjeme,hlúbik odkrojíme a povaríme v osolenej vode 15 minút.Uvarený scedíme a necháme odkvapkať.
Ružičkový kel s paradajkami (fotorecept) - obrázok 1

2

Paradajky oparíme horúcou vodou,ošúpeme,(ja som tak nerobila,šupky mi neprekážajú,práve naopak,ale v recepte sa tak uvádzalo,tak dodržím recept),pokrájame na osminky.Dáme do rajnice s rozohriatým olejom a dusíme 5 minutiek.Pridáme uvarené ružičky kelu,okoreníme korením,osolíme,pridáme bazalku a pokvapkáme citronovou šťavou.
Ružičkový kel s paradajkami (fotorecept) - obrázok 2

3

Rozložíme na rozohriatú misu a posypeme syrom.Použila som syr Gouda.
Ružičkový kel s paradajkami (fotorecept) - obrázok 3



Páči sa ti tento recept?
Ohviezdičkuj, ako veľmi sa ti páči... Hlasoval 1 človek (5,0 hviezdičiek)




Staňte sa fanúšikom našej stránky Varecha.sk:

Komentáre k receptu

Prihlás sa "Varechovou prezývkou":
 

Nemáš zaregistrovanú prezývku? Zaregistruj sa, je to zadarmo! Registrácia


Tento recept VytlačiťDaj na FacebookPošli mailomDo mobiluDo mobiluUpozorni admina
QRCode - ak máte v telefóne čítačku QR kódovRecept do mobilu:
Skrátená linka do SMS-ky alebo na diktovanie do telefónu:

Magazín

Šéfkuchár Ami El Gani: Môj sen je vlastná michelinovská reštaurácia
O tom, že gastronómia nemusí byť nudná, nás presvedčil Ami El Gani, šéfkuchár Holiday Inn Trnava, ktorý so svojim kreatívnym kuchárskym umením prináša nové trendy na slovenskú kulinársku scénu.

Ragú na horčici
Dnes si v Modre na barónku Megyesiovú už nikto nespomenie. Hádam len národný umelec Náco Bizmayer, ktorý u nej ako mladík prebýval.

Šéfkuchár Jozef Riska: Hľadáme chute a vône starého Prešporka
Na zorganizovanie úvodného večera Zimného festivalu jedla sa tento rok podujala známa bratislavská reštaurácia Zylinder. Jej šéfkuchár Jozef Riska nám predstavil, akú kuchyňu v Zylindri ponúkajú.


Inzercia

Časopis Varecha
Varecha 5/2015: Fašiangy 2 Fašiangy 2
Časopis Varecha v piatok 30. januára v denníku Pravda.


TOPlist