Ružičkový kel ako príloha

Autor receptu: sjuz

Robil talian v TV raz, ale odtvedy som to robila už dva razy, a je to vynikajúce! Skoro som nikomu nenechala a schramstla sama :)

20 minút
príprava
8-10 minút
na 220 °C

Postup

  1. Kel očistíme, a povaríme v slanej vode cca 15 min, aj menej, aby nebol rozvarený. Medzitým si na pavici na masle osmahneme slaninku na kocky, orginál by sa mala dávať Pancetta, ale ja som mala Prosciuto. Môžete ale dať hocakú suchšiu slanšiu šunku, alebo aj prerastenú slaninku.
  2. Uvarený kel pridáme k slaninke, trošku osmahneme a preložíme do zapekacej misy. Posypeme strúhaným parmezánom, alebo grana padanom. Je to obdoba parmezánu, ale lacnejšia. Mávajú aj v tesco. Navrch som ešte pridala plátočky masla.
  3. Zapečieme.