Ružickový kel a zelená fazuľka s mätovým maslom
Autor receptu: pejoluck
Hľadáte spôsob ako vyparádiť Váš ružičkový kel? Tento jednoduchý recept Vám ukáže ako
na to. Deti ho budú milovať!
8 porcií |
10 minút príprava |
11 minút tepelná úprava |
Postup
- Vodu vo veľkom hrnci privedieme do varu, pridáme očistený ružičkový kel a trošku osolíme. Znova privedieme do varu a necháme vrieť 3 minúty. Pridáme natenko nakrájanú fazuľku, opäť privedieme do varu a necháme vrieť ďalšie 2 minúty.
- Scedíme zeleninu a necháme ju pod studenou tečúcou vodou občerstviť. Scedíme znova a necháme odstať v miske, kým sa nebude servírovať.
- Roztopíme maslo a zmiešame ho s nasekanou mätou. Necháme stuhnúť v chladničke.
- Pred podávaním dáme ružičkový kel a fazuľku do veľkej misky. Prikryjeme a zahrejeme v mikrovlnke na najvyššom stupni cca 3-4 minúty, pričom premiešame v polovici varenia. Presypeme do servírovacej nádoby a navrch pridáme mätové maslo a dochutíme korením a soľou podľa chuti.