Ružickový kel a zelená fazuľka s mätovým maslom

Autor receptu: pejoluck

Hľadáte spôsob ako vyparádiť Váš ružičkový kel? Tento jednoduchý recept Vám ukáže ako na to. Deti ho budú milovať!

8
porcií
10 minút
príprava
11 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Vodu vo veľkom hrnci privedieme do varu, pridáme očistený ružičkový kel a trošku osolíme. Znova privedieme do varu a necháme vrieť 3 minúty. Pridáme natenko nakrájanú fazuľku, opäť privedieme do varu a necháme vrieť ďalšie 2 minúty.
  2. Scedíme zeleninu a necháme ju pod studenou tečúcou vodou občerstviť. Scedíme znova a necháme odstať v miske, kým sa nebude servírovať.
  3. Roztopíme maslo a zmiešame ho s nasekanou mätou. Necháme stuhnúť v chladničke.
  4. Pred podávaním dáme ružičkový kel a fazuľku do veľkej misky. Prikryjeme a zahrejeme v mikrovlnke na najvyššom stupni cca 3-4 minúty, pričom premiešame v polovici varenia. Presypeme do servírovacej nádoby a navrch pridáme mätové maslo a dochutíme korením a soľou podľa chuti.