Zeleninová polievka

Ružičková polievka

Autor receptu: podravka

Už od detstva sa učíte, aká zdravá je zelenina a zeleninové polievky. Urobte niečo pre svoje zdravie a pripravte si chutnú polievku bohatú na vitamíny.

6
porcií
30 minút
príprava

Suroviny

Postup

  1. Mrkvu, petržlen a zemiaky očistíme a nakrájame, ružičkový kel očistíme od vrchných lístkov a odrežeme končeky.
  2. Do vriacej osolenej vody pridáme najprv tvrdú zeleninu (mrkvu, petržlen, zemiaky) a rascu, necháme povariť 15 minút, potom pridáme ružičkový kel a varíme ďalších 5 minút (aby sme zachovali vitamíny, ružičkový kel nevaríme veľmi dlho).
  3. Pred dovarením pridáme umyté ovsené vločky, tým polievku zahustíme. Dochutíme nasekanou petržlenovou vňaťou, vegetou a ešte 5 minút povaríme.