Ruské vajce

evusikEvusik, 60 ročná žena, 17. januára 2010 19:04
Ďalšie jej recepty »

Ruské vajceFoto: evusik

Ja robím ruské vajce do malých uzatvárateľných nádob, takže si ich môžeme vziať do práce na desiatu, ale robím ich aj do obdĺžnikovej formy, ktorú vysteliem fóliou a keď hmota stuhne vyklopím, nakrájam a takáto mozaika je celkom fajn spestrenie studených mís.

5
porcií
20 min
príprava

Suroviny

Postup prípravy

  1. 1

    Želatínu dáme napučať v 150 ml studenej vody asi 10 min. V 100 ml vody uvaríme bujón a necháme vychladnúť, vlažný bujón vlejeme do napučanej želatíny a necháme ju na miernom ohni rozpustiť, nesmie variť. Ja používam plátkovú želatínu Oetker.

  2. 2

    Mrazenú zeleninu - mrkva, hrášok, karotka - prelejeme horúcou vodou, zakryjeme a chvíľu necháme spariť - 5 minút, scedíme, prelejeme studenou vodou aby sme zeleninu ochladili, pridáme šunku nakrájanú na drobno, môžeme pridať kápiu. Do inej misy dáme tatarskú omáčku, kyslú smotanu, za lyžičku octu, mleté biele korenie a rozpustenú želetínu. Zamiešame, dochutíme podľa potreby a pridáme zeleninu a šunku.

  3. 3

    Pripravíme si vhodné nádoby, napr. kompótové misky, ja používam malé plastové nádobky z viečkom, dobre sa to uskladňuje v chladničke. Na dno každej nádoby dáme trochu hmoty, do stredu dáme na tvrdo uvarené vajce, ja ho prekrajujem na polovicu a zalejeme zvyškom majonézovej hmoty. Z tohto množstva spravíme 5 ruských vajec.

  4. 4

    Je to celkom osviežujúca pochúťka a pre toho komu sa zdá kalorická, malá rada na záver. Miesto tatarskej použite biely jogurt, je to rovnako výborné, mám to vyskúšané.

ohodnoť recept:
Recept je zaradený do tagov:


Inšpirácie z nových receptov
TOPlist