Ruské vajce

Ruské vajce
Foto: evusik
evusikEvusik, recept pridal: 17. januára 2010 19:04Ďalšie jeho recepty

Ja robím ruské vajce do malých uzatvárateľných nádob, takže si ich môžeme vziať do práce na desiatu, ale robím ich aj do obdĺžnikovej formy, ktorú vysteliem fóliou a keď hmota stuhne vyklopím, nakrájam a takáto mozaika je celkom fajn spestrenie studených mís.

Suroviny

5
porcií
20
minút
príprava

Postup prípravy receptu

1

Želatínu dáme napučať v 150 ml studenej vody asi 10 min. V 100 ml vody uvaríme bujón a necháme vychladnúť, vlažný bujón vlejeme do napučanej želatíny a necháme ju na miernom ohni rozpustiť, nesmie variť. Ja používam plátkovú želatínu Oetker.

2

Mrazenú zeleninu - mrkva, hrášok, karotka - prelejeme horúcou vodou, zakryjeme a chvíľu necháme spariť - 5 minút, scedíme, prelejeme studenou vodou aby sme zeleninu ochladili, pridáme šunku nakrájanú na drobno, môžeme pridať kápiu. Do inej misy dáme tatarskú omáčku, kyslú smotanu, za lyžičku octu, mleté biele korenie a rozpustenú želetínu. Zamiešame, dochutíme podľa potreby a pridáme zeleninu a šunku.

3

Pripravíme si vhodné nádoby, napr. kompótové misky, ja používam malé plastové nádobky z viečkom, dobre sa to uskladňuje v chladničke. Na dno každej nádoby dáme trochu hmoty, do stredu dáme na tvrdo uvarené vajce, ja ho prekrajujem na polovicu a zalejeme zvyškom majonézovej hmoty. Z tohto množstva spravíme 5 ruských vajec.

4

Je to celkom osviežujúca pochúťka a pre toho komu sa zdá kalorická, malá rada na záver. Miesto tatarskej použite biely jogurt, je to rovnako výborné, mám to vyskúšané.



Páči sa ti tento recept?
Ohviezdičkuj, ako veľmi sa ti páči...




Staňte sa fanúšikom našej stránky Varecha.sk:

Komentáre k receptu
  • pacik, 20. januára 2012 o 14:22
    Hľadala som recept na ruské vajce a našla tento tvoj. Robila som ho vo forme na biskupský chlebík a nakrájané zamontovala do studenej misy. Návšteve ohromne chutilo, zmizlo to z misy ako prvé. Vďaka za recept :-)


  • evusik, 20. januára 2012 o 16:13
    @pacik to som rada, že všetkým chutilo, ja takéto strašne ľúbim, ale doprajem si tak maximálne 2x do roka... ak chceš pozri sa na recept Majonézová pochúťka je vpravo hore od tohto receptu... túto pochúťku robím na Veľkú noc a tiež ju robím do formy a je to veľmi dobré :-)



Prihlás sa "Varechovou prezývkou":
 

Nemáš zaregistrovanú prezývku? Zaregistruj sa, je to zadarmo! Registrácia


Tento recept VytlačiťDaj na FacebookPošli mailomDo mobiluDo mobiluUpozorni admina
QRCode - ak máte v telefóne čítačku QR kódovRecept do mobilu:
Skrátená linka do SMS-ky alebo na diktovanie do telefónu:

Magazín

Jablková pita
Syn sa chystal striekať chardonnay v hone Ingle. Musel som sa poponáhľať. V strede hektárovej vinice pri kamenici rastie statná letná jabloň. Má veľké tvrdé plody s ružovými škvrnkami.

Varecha 30/2014: Rajčinová kuchárka
Časopis Varecha v piatok 25. júla 2014 v denníku Pravda.

Turecká kuchyňa: Hosť do domu - boh do domu
Seriál SVETOVÉ KUCHYNE dnes z orientálneho Turecka od našej Varecháčky Cesminaz.


Inzercia

Časopis Varecha
Varecha 30/2014: Rajčinová kuchárka Rajčinová kuchárka
Časopis Varecha v piatok 25. júla 2014 v denníku Pravda.


TOPlist