Ruské vajce trochu inak

remcula - fotkaremcula, 28. decembra 2011
Ruské vajce trochu inak
Foto: remcula

Určitě chceme na Silvestra svým známým a přátelům připravit něco originálního. Já jsem dostala od Ježíška zapékací mističky a mozek se mi rozjel Zobraziť celý popisUrčitě chceme na Silvestra svým známým a přátelům připravit něco originálního. Já jsem dostala od Ježíška zapékací mističky a mozek se mi rozjel a vymýšlel. Určitě jsem nevymyslela nic originálního, podobných receptů je kupa, ale uznejte, že to nevypadá špatně:-) @Remcula

5 min minút
príprava
7 min minút
na 250 st °C

Suroviny

4 ks-jinak podle množství přátel..
do každé misky cca 1 lžíci -nebo i jiný
do každé misky 1 plátek
do každé misky 1 kolečko dle vlast. výběru
do každé misky půlka
do každé misky asi 1 lžička -popř. kukuřice
na polití




Postup

  1. 1

    Zapékací mističky si vymažeme máslem.

    Ruské vajce trochu inak - obrázok 1
  2. 2

    Toastový chleba si mírně přes sáček rozválíme-ne moc, trhal by se.

    Ruské vajce trochu inak - obrázok 2
  3. 3

    Troubu si vyhřejeme na 250 stupňů. Do každé mističky opatrně vložíme po jednom plátku toastového chleba a malinko přitlačíme ke dnu. Pokud se udělají menší trhlinky, nevadí, ty pak přikryjeme šunkou.

    Ruské vajce trochu inak - obrázok 3
  4. 4

    Dáme péct na cca 7 min. Po upečení je v miskách necháme úplně schladnout, pak opatrně vyklopíme. Do každé misky na dno dáme šunku, nebo šunkový salám, bramborový salát-asi lžíci, půl vajíčka, kolečko suchého salámu, hrášek a zakapeme tatarkou.

    Ruské vajce trochu inak - obrázok 4
  5. 5

    Dobrou chuť!!

    Ruské vajce trochu inak - obrázok 5

Diskusia k receptu

ivkagal
Tak to ozaj vyzera originalne,zase nieco nove-mňaaam..
hubata
Kráásne! Ty si ale šikovná Janka! Možno aj na sladko by sa dalo takto použiť lístkové cesto s nejakou pudingovou plnkou a ovocím.....Ježiško vedel komu má tie zapekacie misky zhodiť pod stromček, vedel že budú v správnych rukách.
remcula
Jéé, děkuji!! @hubata , vidíš? To mne nenapadlo!! Z listového těsta, to je dobrý nápad! Budu o tom přemýšlet:-)
janger
Veru, @remcula , vobec to nevypada spatne! Vypada to vyborne. Dobry napad. A ani priprava nie je zlozita.
jarunka
S chlebikom sa mi to viac pozdava ako s listkovim cestom - menej kaloricke. @janger tie tvoje vajicka su tiez pekny napad - su krasne ale nie az tak kaloricke ako ruske vajcia, a potom sa tam meni aj chut jedla. Ste obe sikovne.
lyali
Uz som kedysi skusala z toastoveho chlebika urobit zapekane misticky, ale pokusala som sa nimi vystlat muffinkove formicky a stratila som trpezlivost, ked sa mi zacali trhat :-( A Ty si sa vynasla, trhlinky prekryla sunkou a celkovy vysledok Ty mas super!
remcula
@lyali , taky se mi to trošku trhalo, příště bych tolik nevyvalovala válečkem. Ono když se to upeče a nechá pořádně vychladnout, trhlinky nevadí.
edimilka
všetko sa dá zjest čo je jedlé, a ak sa to spravý s láskou tak ešte chutnejšie eda ukladám ale ešte sa chcem opytať aké sú tie misky a kde dostať kúpiť díky
remcula
@edimilka , nejspíš v domácích potřebách, kde se prodává i nádobí. Já jsem je dostala od Ježíška..:-)
zornicka5
Myslím, že jednoduchšie predsa len je spraviť ruské vajíčka podľa Tvojho receptu na obyčajnú misu, pekne jedno vedľa druhého. Je to rýchlejšie a bez akéhokoľvek rizika trhania sendviča. Ale komu sa nelení...
lia66
Jé, to je super nápad!...ukladám.
garanco
Ty si ale výmyselníčka, hostia sa iste potešia (ja by som sa veľmi...)!!!
Krásne, originálne, chutné!!!
tinca
@remcula no proste nádhera a tvoj originál. Dobré by boli aj z lístkového cesta,ukladám. Nemôžem u nás nikde zohnať zapekacie misky, nevieš či sa nedajú objednať niekde z internetu??


remcula
@tinca , to fakt nevím, ale určitě ano. Já jsem počítačový blb, takže nevím, kde bych to našla, ale poptám se!!:-)
helca103
ruské vajcia v tvojom prevedení @remcula sú naozaj krásne a ORIGINÁLNE, veľmi dobre si využila darček. Teším sa na dalšie tvoje recepty, tento si samozrejme ukladám :-)
sneica
originalne...superneee ruske vajce...:) kk
remcula
Holky, moc všem děkuji!! Mám velkou radost, že se vám to líbí. V jednoduchosti je síla!!:-)
orchidea
Páči sa mi tvoj nápad, len neviem v čom by som to piekla, nemám doma žiadne vhodné mištičky... ale niečo vymyslím, určite.
enge149
už sme ich mali na Silvestra na návšteve,super nápad...chutili.
akotak
Vynikajúci nápad, veľmi dekoratívne :-)
tankar
Mne sa to pači.Ale ak môžem pridat aj svoj nazor tak je tu.Prečo nevyužit tie zapekacie mištičky vyložit ich cestom vyformovat a dat upiect .No a potom už len naplnit všetku tu dobrotu a je vymalovane.Čavte.