Ruská zmrzlina (fotorecept)

Autor receptu: evusik

Túto zmrzlinu som robievala ked boli deti malé a záhrada plná jahôd, malín a ríbezlí - sladká chuť zmrzliny a kyselkavá chuť ovocia sa k sebe náramne hodia. Už som ju roky nerobila, ale začína sezona ovocia tak som sa rozhodla oprášiť aj tento starý recept.

Postup

  1. Postup je veľmi jednoduchý: vyšľaháme smotanu, vyšľaháme sneh z bielkov, vyšľaháme žltka s cukrom. Do žltkovej peny zľahka zapracujeme sneh z bielkov a vyšľahanú šľahačku.
  2. Do vhodnej nádohy dáme tortovú oplatku nakrájanú na obdlžniky a navrstvíme hotový krém. Dáme do mrazničky a asi po pol hodine opatrne hmotu premiešame, toto zopakujeme asi dva krát. Robíme to preto lebo hmota má tendenciu sa pri mrazení oddeliť, ťažší žltok klesne dole a ľahšia šľahačka vystúpi hore.
  3. Ked je už hmota dostatočne zmrazená, asi po 1 až 1 1/2 hod., uhladíme povrch a navrch dáme tortovú oplatku tak isto nakrájanú ako tá naspodu. Dáme zamraziť a na druhý deň môžeme konzumovať.