Rumovo-kokosové guľôčky

blueberry - fotkablueberry, 6. decembra 2015

Milujem tento recept! Stále ho robíme na Vianoce a Silvester. Doteraz som ho robila trošku ináč, ale našla som inú variáciu a vďaka arašidovému Zobraziť celý popisMilujem tento recept! Stále ho robíme na Vianoce a Silvester. Doteraz som ho robila trošku ináč, ale našla som inú variáciu a vďaka arašidovému maslu majú tieto guľôčky veľmi zaujímavú chuť. Recept je veľmi ľahký a rýchly a podľa mňa na Vianoce nesmie chýbať :-) Tento recept je z mojej stránky, na ktorej nájdete aj viac receptov :-) recipesbyblueberry.blogspot.com

10
porcií
35 minút
príprava

Suroviny

1 hrnček
5 PL
2 PL
1 PL mletá
 na obaľovanie strúhaný
podľa potreby
2 PL (alebo rum)
8 PL maximálne
1 ČL




Postup

  1. 1

    Ovsenú múku zmiešame s kakaom, kávou a škoricou. V prípade, že nemáte ovsenú múku spravte to tak ako ja a to tak, že v mixéri vymixujete vločky dohladka.

  2. 2

    Pridáme arašidové maslo a rum. Po lyžičkách pridávame mlieko podľa toho aké husté cesto chceme a hlavne, tak aby nebolo riedke.

  3. 3

    Cesto dáme na 15 minút do chladničky a potom už len tvarujeme guľôčky, ktoré obaľujeme v strúhanom kokose.

Diskusia k receptu

venusa
Ked gule tak certove a prave vianočné. My lubime len z orechov, (mleté)(neodmysliteľne vianočné), kvalitnej horkej čokolády (najemno nastrúhanej) a sultaniek namočených cca 3 hod v Ru me. A záver v kokose -:)
stanci11
jeeej, aké krásne jednoduché,,, tie určite skúsim, akurát teda bez arašidového masla lebo to mi nešmakuje ;)
belatko
to:Venusa, môžem poprosiť o receptík? Nikdy sme ich nerobili, ale keď som u niekoho, tak ich milujem a orechovo-čokoládové znejú úžasne. Ďakujem




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia