Rumovo-čokoládové rezy fotorecept

izabella929 - fotkaizabella929, 24. novembra 2012

Pre čokoholikov výborný zákusok s jemnou chuťou rumu..

70 minút
príprava
8 minút
na 180 °C

Suroviny

Cesto:
700 g
100 g
3 lyžice
1 vrecko
1 čl
300 g
2 ks
štipka
1,5 dl
Krém:
6 dl
2 bal
2 bal
250 g
250 g
3 lyžice
2 čl
Čoko poleva:
100 g
2 lyžice




Postup

  1. 1

    preosiala som si na pracovnú dosku hladkú múku..pridala som do nej,prášok do pečiva,kakao,sódu bikarbonu, soľ...všetko spolu dobre premiešala...potom pridala maslo, 2 vajcia,mlieko a vypracovala som poriadne nelepivé cesto...

    Rumovo-čokoládové rezy (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    cesto som rozdelila na 4 rovnaké časti..

    Rumovo-čokoládové rezy (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    vyvaľkala na rovanakú veľkosť a uložila na pečiace papiere... cesto je na veľký plech..všetky časti som upiekla na 180st. 8 min. upečené cestá som nechala vychladiť..pred pečením som popichala cesto vidličkou..

    Rumovo-čokoládové rezy (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    pripravila som si krém...mlieko,vanilkový cukor,kakao a 2 vrecká čoko pudingu som zmiešala a uvarila hustú kašu...do uvarenej ešte horúcej kaše som pridala 250g. cukru vymiešala a nechala vychladiť...do vychladnutého krému som mixérom vmiešala 250g. masla...nakoniec som vmiešala 2 kl.rumovej príchute...naplnila som všetky 4 pláty cesta a uložila do chladničky stuhnúť...po struhnútí som roztopila nad parou čokoládu s olejom a poliala celý koláč a nechala stuhnúť...pokrájala na rezy..prejem dobrú chuť..

    Rumovo-čokoládové rezy (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    hotový koláč som pokrájala na rezy...

    Rumovo-čokoládové rezy (fotorecept) - obrázok 5

Diskusia k receptu

sracz
Tak koláčiky, tortičky, zákusočky, süteménye a iné lakokocinky, tie aj môžem vždy a všade a nikdy by som si nedovolil uraziť takú šikovnú domácu pani, ako Ty milá @izabella929 - tým, žeby som sa nechal do papkania núkať! Kombinácia čokolády a rumu vždy má svoje čaro a famózne chute! Ach jááááááj - csunya a ki sovány = škaredý kto je chudý!!! -:)))
izabella929
@sracz ,,,skutočne si popísal výborne chuť tohto skvelého zákusku.-)verím, že by ti chutil a tiež, že by si sa nedal dlho núkať.-)) apropo, nie je nutný preklad, ovládam maďarský jazyk rovnako ako svoj rodný slovenský...žijem na hranici, tu každý ovláda tento jazyk..Veľmi pekne ti ďakujem za milý komentárik a želám Ti do Nového roku veľa dobrého zdravíčka, šťastíčka a lásky...nech sa ti aj naďalej darí variť skvelé jedlá a nech si ešte dlho medzi nami ...))
elisticka
Izabelka krasny zakustek... lakavy mala by som vysusat aj celiaticky podla teba.. len sa nejak bojim toho cesta ze mi nebude drzat...nevyhoda ich muky je ked nemaju lepok.. ale vyskusam pre inych :-)
izabella929
@elisticka...moja milá Eliška, je skutočne vynikajúci čokoládový...neviem, nepoznám tento druh múky, takže neviem posúdiť, ako to spolu bude držať...ale chuťou je famózny.-)ďakujem pekne za milý komentár.-))
fialka49
Izabellka, len prekladaj(te), lebo nie som znalá maďarského jazyka. A takto sa najšikovnejšie naučím. Za recept ďakujem.
ywett
aj tieto sú lákavé a krásne :-)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia