Rukolový šalát

zabiatko66 - fotkazabiatko66, 15. marca 2012

Včera sa moja polovička zase rozvýjala a pripravila takýto výborný šalátik na večeru.

2
porcie
10 minút
príprava

Suroviny

 ako príloha




Postup

  1. 1

    Papriky, ľadový šaláť a cherry paradajky pokrájame na malé kúsočky, pridáme rukolu, olivový olej , bylinkovú soľ. Zľahka premiešame, pokvapkáme šťavou s citróna. Ako prílohu podávame tvrdý syr a môžeme pridať aj kyslú smotanu alebo biely jogurt.

    Rukolový šalát - obrázok 1

Diskusia k receptu

jelenik
@Zabiatko66
prave som docitala mail od varechacky, ktorej som poslala semiacka rukoly a uz sa tesim, ked budem trhat prve listocky, ktore vyrastu. Tu z minuleho roka som mala v zahradke do polovice januara a otrhana pred mrazmi mi v chladnicke vydrzala do pol februara. A taky salatik je isto moc chutny /pripravovany s laskou, to je to spravne korenie/.
jelenik
@julica
trham si vacsie listocky a tie mensie samozrejme dorastaju, ale ked uz otrham vsetky, tak z korienka uz nevyrastie nova rastlinka. Mala hriadka staci, lebo ja ju sejem na viac krat a taka letna rukola uz vyrasta kade-tade po zahrade a ta byva paradne velka.
jelenik
@alenka0901
mam ich od priatelky z Nemecka.Ci sa daju zohnat neviem, ale mam uz z mojej urody, mozem poslat
julica
Dakujem, takto som si to predstavovala. Inac semienka tu dostat kupit, videla som ich vselikde. Najlepsie to vie asi sovka.
zabiatko66
aj ja si pôjdem kúpiť semiačka, už sa veľmi teším, ked už budem mocť sadiť na záhradke prvú zeleninku, t. j. šalátik, redkvičku. U nás na Liptove je ešte chladná zem.
dobryhrncekvar
semiačka rukoly dostať v každom semenárstve, aj u nás na Liptove sa jej darí vynikajúco. Skús zasiať do teplej hrady a prikri rámom s fóliou alebo sklom. Ja už mám zasiate všetky semiačka zeleniny /kapusta,kel,kaleráb,šalát,karfiol,zeler,atd/, u nás trvá mesiac, potom bude vhodná priesada do záhrady.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia