Rukolový šalát

Rukolový šalát so sušenou šunkou a s marinovanými slivkami

Autor receptu: redakcia

Láska ide cez žalúdok a počas sviatku zamilovaných to platí dvojnásobne. Jedlo vtedy povýšme nielen na zážitok kulinársky, ale aj na prostriedok, ktorý vyjadruje vzťah, sympatie, úctu, priateľstvo. A na mrkvu, figy, čokoládu, plody mora, sekt, špargľu, zeler, aníz, med... sa nepozerajme len ako na suroviny. Nielen šamani, ale aj odborníci vedy ich považujú za afrodiziaká povzbudzujúce vášeň a dobrú náladu.

2
porcie
60 minút
príprava

Suroviny

Postup

  1. Marinované slivky: V hrnci necháme zovrieť vodu, pridáme cukor, soľ, škoricu a aníz a varíme, až kým sa nevytvorí sirup. Slivky prelejeme sirupom, zakryjeme a necháme vychladnúť.
  2. Rukolový šalát: Všetky suroviny zmiešame.
  3. Na tanier rozložíme šalát, poukladáme sušenú šunku, položíme marinované slivky a prelejeme sirupom.