Rukolový šalát s kôprovým dresingom

Autor receptu: miichchalko

Recept som si vymyslel a celej rodine chutil, tak sa s Vami chcem podeliť o tento výborný šalát. celá misa zmizla ani nie za pol hodinu.

30 minút
príprava

Postup

  1. Najprv si všetkú zeleninu poumývame, a nakrájame do misy v tomto poradí: rukola, uhorka, paradajky nakrájame na mesiačiky, alebo môžeme použiť aj cherry paradajky a rozkorjiť ich na polovičky, kápiu pokrájame na malé kocôčky a nakoniec dáme so misy hrsť petržlenovej vňate. Všetko to poriadne premiešame. pridáme sojovú omáčku a olivový olej a zase premiešame a dáme nabok.
  2. Dresing: 2 kyslé smotany najlepšie Rajo, dáme do nejakej nádoby a vysypeme do nej celý šáčok sušeného kôpru. Nepoužíval by som čerstvý kôpor, lebo zo sučeného nám vzniknú v smotane také drobunké čiastočky a výborne to vyzerá. Tak kôpor zmiešame zo smotanou, pridáme sušenú bazalku, jeden pretlačený strúčik cesnaku, 2 lyžice kečupu, 2 lyžice horčice, morskú soľ, mleté čierne korenie. celý dresing poriadne premiešame. !!!nie s mixérom!!!
  3. Podávanie: šalát dáme do stredu taniera a pokvapkáme ho týmto dresingom. Dá sa jesť len tak, alebo s nejakou chrumkavou bagetkou. Dobrú chuť.