Rukolovo-jabĺčkový šalátik

monniee - fotkamonniee, 8. januára 2013
Rukolovo-jabĺčkový šalátik
Foto: monniee

Korenistá chuť rukoly v kombinácii so sladkým jabĺčkom a slaným syrom vytvára v puse harmóniu chutí :)

10 minút
príprava

Suroviny

100 g
3 ks
 balkánskeho typu
 typu Eidam
1 ks
 alebo iné podľa chuti




Postup

  1. 1

    Postup je veľmi jednoduchý :) Rukolu umyjeme a dáme do misky. Pridáme k nej umyté, na menšie kúsky nakrájané zelené jabĺčka (hodia sa práve Golden Delicious, kvôli ich sladkej chuti).

  2. 2

    Pripravíme si syry - nakrájame ich a hodíme k rukole a jablkám. Podľa chuti pridáme buď jeden alebo viac druhov syra. Ja som použila tie, ktoré sú uvedené v surovinách, ale je to na vás. Určite pre tento šalát odporúčam slaný syr balkánskeho typu.

  3. 3

    Na suchej panvici opečieme vlašské (alebo iné - napríklad nesolené kešu) orechy. Dávame pozor aby sa nepripálili, naozaj stačí chvíľa na zvýraznenie chuti. Po miernom vychladnutí ich pridáme k ostatným surovinám v miske. Pokvapkáme trochou olivového oleja a všetko opatrne zmiešame. Aaa dobrú chuť! :)

Diskusia k receptu

valeri
Tak takéto niečo by som mohla každý deň :-))
monniee
@lejnocka , určite vyskúšaj, ja som mala včera na večeru aj dnes v práci na obed. Všetky moje chute boli uspokojené, keďže je to aj sladké aj slané aj chrumkavé vďaka orechom a človek nemá "kameň" v žalúdku ako po nejakej vysmážanici :) Rukola je super a plná vitamínu C a beta karoténu.
pivonka
Urobila som si tvoj šalát a je výborný. Priznám sa, že zelenina nie je práve moja parketa, ale rukolu ľúbim, s chlebom, maslom a balkánskym syrom ju jem po hrstiach. Takže na tvojom šaláte som si výborne pochutila. Ďakujem za recept.
safran
toto ma láka spraviť s novými orechami, čo sa dajú krásne šúpať :-)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia