Rukolovo-bazalkové pesto s pečenými zemiakmi

jenni - fotkajenni, 13. júla 2014
Rukolovo-bazalkové pesto s pečenými zemiakmi
Foto: jenni

Tak toto je kombinácia, ktorá ma hneď od začiaktu očarila. Pesto na pečených zemiakoch v šupke, jedna báseň, skúste sami a verím, že vám Zobraziť celý popisTak toto je kombinácia, ktorá ma hneď od začiaktu očarila. Pesto na pečených zemiakoch v šupke, jedna báseň, skúste sami a verím, že vám zachutí tak ako mne. A z obyčajného obeda v podobe pečených zemiakov sa zrazu stane jedlo, ktoré očarí, poteší oči a rovnako aj chuťové bunky. :)

2
porcie
15 minút
príprava
30 minút
na 200 °C

Suroviny

Pesto:
100 g
1 menšia hrsť
podľa potreby
3 ks
podľa potreby
1 PL
podľa chuti
podľa chuti
z 1/2  citróna
Zemiaky:
8 ks
podľa potreby
podľa chuti
podľa chuti
podľa chuti
podľa chuti




Postup

  1. 1

    Rukolu a bazalku najprv prepláchneme vodou. Všetky suroviny na pesto si spolu zmixujeme v mixéry. Začneme rukolou, ku ktorej pridáme trochu olivového oleja, zmixujeme, ďalej pridáme bazalku a zmixujeme.

  2. 2

    Pridáme vlašské orechy a konopné semienka a zmixujeme. Nakoniec ochutíme soľou, čiernym mletým korením a pridáme citrónovú šťavu a premiešame alebo krátko pomixujeme.

  3. 3

    Zemiaky v šupke si poriadne umyjeme. Zemiaky po dĺžke z jednej strany narežeme, potrieme olejom, osolíme okoreníme, pridáme sušený cesnak a posypeme celou rascou. Zemiaky pečieme pri teplote 200 stupňov, kým nie sú mäkké.

  4. 4

    Nakoniec už len na horúce upečené zemiaky lyžičkou dáme pesto a môžeme si vychutnávať tú úžasnú chuť.

Diskusia k receptu

tatranka
Pečené zemiaky s čím koľvek milujem.Hoci len potretémaslom,alebo bryndzou.Keď to píšem,už teraz sa mi slinky zbiehajú.
Viem si predstaviť túto tvoju dobrotu s pestom.Ke´d som si prečítala ingrediencie na pesto,viem si predstaviť tú ohromnú chuť! / A slinky sa mi stále zbiehajú./
jozka2
Pesto mam rada aj na zemiaky aj na cestoviny,urobila si mi chute,jenny,5
frezia68
Práve zajtra mám v pláne pečené zemiaky,lebo mám prísun čerstvo vykopané,aj obľúbené drobné.Všetko mám a tak skúsim podľa Teba,prekvalili ma orechy,ale nemám nič proti nim,naopak :-) .Len miesto rukoly bude čerstvý hlávkový šalát,keď už ho mám,nie? ***** a uložený.
jozka2
frezia68,az ti zavidim tie nove zemiaky,my ich tu v USA v 21 stor.stale jeme este zo starych zasob a tak chudata rodeni americania ani nevedia ako novy zemiak chuti,lebo ich stale jeme stare a ked zacneme nove tak uz aj tie su stare,ludia sadia vsetko mozne na mini zahradkach a ja si tam dam zopar zemiakov skoro na jar,nech viem ako chuti, domovina,ale pravdepodobne uz to prichadza aj u nas,biznis je biznis s tym nic nenadelas.
1x jozka2
frezia68
Vidíš Jožka a to sme boli zemiaková veľmoc a to bo základ jedla chudobných spolu s kapustou.Ako sa menia časy,dnes je to delikatesa,ale nie z reťazcov.Tam to smrdí hnilobou.....Pritom stačí tak málo-podporiť pestovateľov.....:-)
1x jozka2
evanaaa
Pečené zemiaky, najmä v šupke sú lahôdka, najmä v zime, vtedy aj zahrejú, a k tomu rôzne "doplnky"......
@jozka2 , moja sestra raz keď prišla na návštevu ( z Kanady),a spomínalo sa niečo ohľadne nových zemiakov, tak sa čudovala, vraj u nich sú stále len nové zemiaky, prečo u nás nie, tak sme jej vysvetlili rozdiel medzi novými a starými tu.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia