Rožteky s mäsovou plnkou

Mária Vitanovcová
šéfkuchárka Horskej chaty Šindľovec na Zverovke, 17. marca 2013
Rožteky s mäsovou plnkou
Foto: Ivan Majerský
20 ks
porcií
50 minút
príprava
25 minút
na 170-180 °C

Suroviny

Cesto:
1 kg
2 kocky
500 ml
300 ml
3 ks
1 PL
1 bal.
1 ČL
200 ml na natieranie
Mäsová plnka:
1 kg
3 ks




Postup

  1. 1

    Cesto: z mlieka, droždia a cukru urobíme kvások, do ktorého pridáme ostatné suroviny. Všetko spolu miešame 20 minút, necháme nakysnúť, potom cesto rozdelíme na osem bochníkov. Každý bochník rozvaľkáme do kruhu a radielkom rozdelíme na osem dielov.

  2. 2

    Každý diel naplníme mäsovou plnkou a zakrúcame zo širšej strany k užšej a tvarujeme z toho rožky. Dáme ich na vymastený plech, potrieme vajíčkom a necháme kysnúť asi 15 minút. Pečieme v predhriatej rúre na 170–180 0C. Po upečení rožky vyberieme a potrieme ich olejom.

  3. 3

    Plnka: údené mäso pomelieme na mäsovom mlynčeku, pridáme tri celé vajíčka,dobre vymiešame a plníme.

Diskusia k receptu

abdul
Dobrý pomer. Kilo múky-kilo mäsa. Nie ako minule v špitáli, rožok ako banícka lopata a tam za malú lyžičku mäsa.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia