Rozprávkový bôčik fotorecept

egreska - fotkaegreska, 11. októbra 2010
Rozprávkový bôčik (fotorecept)
Foto: egreska

Suroviny

 pekný alebo rebrá
Suché koreniny:
 ,soľ
 alebo med
 veľa
Omáčka:
1  nasekaná
3-4 stručiky ,rozmarín
 strúhaný čerstvý
2 PL
asi 1/2 šalky
asi 3 pl
 sol,korenie
asi1/2 šalky




Postup

  1. 1

    Mäso narežeme alebo rovno naporcujeme ,nasolíme.Všetky suche koreniny si v miske zmiešame a mäsko pekne pomasírujeme.Nechame pacovat cez noc alebo aspon par hodín.Pred pečením podlejeme a zakryjeme alobalom.Pečieme na 180 st do mäkka.

    Rozprávkový bôčik (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Suroviny na omáčku si rozmixujeme.

    Rozprávkový bôčik (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Pridame vodu a dame varit asi na 10 minut.

    Rozprávkový bôčik (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Omáčka zhustne..treba okoštovat a poprípade ešte dochutit.

    Rozprávkový bôčik (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Mäkke mäso celé ponatierame omáčkou,otočíme kožou nahor a odokryté dopečieme do chrumkava .

    Rozprávkový bôčik (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Asi takto...my sme mali s červenou kapustou a knedlou.

    Rozprávkový bôčik (fotorecept) - obrázok 6

Diskusia k receptu

jerica
CHystám sa do jedálne , lúskam ešte poštu a varechu ,listujem chladnička ponúkla mňamky a tvoj recept tam , hádala som podľa obrázku - @2010 ? , @energizer ?, len teba nie , milo si ma prekvapila , mäsko na tvoj spôsob = tak toto je naše :-)) (KK)
enss
Vyzerá to výborne, cez víkend to skúsim, ale s kuracími stehnami.
samanka
mhmmmm..naozaj rozprávkový, ale potom nemôžem mastné ani vidieť, minimálne týždeň...:-)))
egreska
dakujem,už som mala dva tyždne chut na pečený búček, tak som si ulahodila...@jerica foto vyzera take chlapske,že? ale aj ja som mäsová :-)) @samanka toto bol taký exkluzívny bôčik bez masti,takže v pohode..(mame v rodine mäsiara :-))
valeri
no páni, obedoval som nedávno, ale pri pohľade na toto mi tečú slinky. Len kde zohnať taký bôčik ako je odfotený ............. Ale hádam by to šlo aj napr. na krkovičku. Ukladám
gittka
mnmaky,ja som myslela,že bôčik a také tučnučké mäská sú len pre chlapov.nikdy by som sa nepriznala,že aj mne také chutia.heuréka,chutia aj druhým babám.to ma náramne teší!!!:-))))))))))))
altyn
Musel som si dať kus klobásky inak by som asi zjedol monitor... :-))))))))
enerrgizer
krásny, ako keby si mala v rodine mäsiara :-) (viem, máš...čítal som)...trošku mastné, ale zdravé :-)
jody
Esteze sa napchavam, pokial to citam :-)))
marikasu
nádhera, musím však rýchlo prekliknúť na iný recept, lebo blížiaci sa manžel by mi určite oslintal monitor :-))
babav
Krasne vypecene masko,ale som rada ,ze nemam v rodine masiara .
V obchodoch tu predavaju iba suche, bez tej slaninky,ktora je na nom po upeceni najchutnejsia,ale .....Tak chutnam iba virtualne;-)
elisticka
@Egreska to je kaloricka bomba ale mnamky vsetko zakazane najviac chuti:-))) musim urobit muzovi ten moze taketo dobroty:-))
duschko
Velmi dobre vyzerajuci bocik. Takto som este nerobil. Musim vyskusat. Aj foto je vyborne. Mozno sa bude dat urobit este na zahrade na platni. Uz viem, co bude v sobotu.
paveljrk
Veľká škoda že takéto dobroty mám zakázané.No určite by som sa nezdržal a ochutnal-len tak aby sa nepovedalo.
babidka
ja si take dobroty zakazujem sama ....:-((( ale asi preposlem manzelovi domov , nech sa naje chlapskej dobroty aspon virtualne , ked som uz tyzden prec...:-)
hannah22
fantázia, slintám ale skúsim urobiť (raz za rok), veeeľmi dobre to vyzerá... :))
jeka
joooj , ale vyzerá nádherne,škoda že nemôžem/žlčnikový záchvat/,ale aspoň si odpišem recept a manžel si to urobí.Ďakujem za recept.
egreska
dakujem vam...škoda že viacerí taketo dobrotky nemožete jest :-(( a tí ktorí si to môžu dovolit ,tak vam želam dobru chut :-))
dadmara0807
ahoj dnes som robila tvoju rozprávku a ako každá rozprávka aj táto skončila výborne :) bolo to úžasné a aj pochvala od manželíka ma neminula ďakujem za skvelý receptík:))))
mondo
bocik je skvely sam o sebe, a tato verzia je perfektna... zajtra vyskusam :D
alena45
našla som v Mederi výborné mäsiarstvo a po hádam 25 rokoch som kúpila bôčik. Už je naložený podľa Tvojho receptu a tak sa teším na zajtra, dúfam, že vyjde tak ako Tebe. Prílohou bude asi zemiaková kaša.
egreska
@alenka ja osobne si neviem predstavit 25 rokov bez bôčka :-) som rada ,že si si vybrala zo všetkých práve môj recept a dúfam ,že nesklamal ..na fotke vyzerá výborne ..ďakujem za info
mijaita
Jedna hezčí než druhý! Kdo by to do vás děvčata řekl, že dáma holduje bůčku? Já bych si počkala až ho někdo upeče a pak bych krájela za studena tenké plátky a s chlebíčkem a s požitkem vkládala do mých úst nevymáchaných :-)
afataga
jeeej baby to je nadhera :-), toto isto urobim, len miesto kecupu dam pretlak, @alena45 super, ze si ten rcp vytiahla na svetlo sveta
zolik
Aj ja dakujem. Uz som si recept ulozila. Ked sa pritrafi bocik, tak bude tento.
hubanevymachana
Áno, aj ja by som toto s pôžitkom vkladal do mojej huby nevymáchanej. Fakt, výborné, že sa tu opäť tento recept vytiahol.
@Egreska , si jednotka!
egreska
Koľko fanúšikov bôčku sa to stretlo :-) ďakujem..
alena45
Už je znovu naložený, zajtra posypem rozmarínom, upečiem a medzitým spravím marinádu, dopečiem a dúfam, že vyjde tak, ako minule. Prídu decká, sú síce na očistnej kúre, ale tomuto predsa nepôjde odolať, pokušenie to bude obrovské. No a keď predsa len odolajú, viac mi zostane.
tiginko
no @alena45 toto je fakt hustá provokácia pre očisťujúcu sa rodinku. Držím im palce :-)
zolik
@Alena45 som sa musela nad Tvojim prispevkom pousmiat. Zrusis detom ocistnu kuru. Robim podobne, len ja im zvyknem zrusit dietu. Tak nech sa ti rozpravkovo podari!
alena45
aj ja som zvedavá, ako to dopadne. Budú mať aj tri druhy šalátov na výber, no priznám sa, že očista-neočista - ani chvíľu by som nerozmýšľala a určite by som nevolila hlavou, teda rozumom.
egreska
Ha ha ,si ma pobavila..som zvedava na reakcie...budem rada ak si daju aspon kusok :-)
alena45
Jasne, že neodolali, z 11 kúskov zostalo toto, nebol taký chrumkavý ako minule, lebo som vedela, že budem prihrievať, ako budú deti chodiť - 6 dospelých po práci rôzne sa trúsia, tak som sa bála, aby som to nevysušila. A mala som teraz nejako veľa šťavy, no pravda je, že aj tá bola výborná.


zolik
@Alena45 uz som cakala kedy sa ozves a myslim, ze nie som sama. usmievam sa. takze zbohom ocistna kura a ani Tebe teda vela nezostalo :-)
prajem Ti pekne Velkonocne sviatky v oblozeni "deti"
marvelki
Asi som nespojeny s michellinskymi hviezdami, ale na ake množstvo mäsa je daný recept a koľko soli, cukru/medu, rasce či balzamica po omáčky ?




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia