Rožky po anglicky fotorecept

maxinka - fotkamaxinka, 7. mája 2016
Rožky po anglicky (fotorecept)
Foto: maxinka

Rada si kupujem v hypermarketoch anglické rožky. Objavila som recept na domácu prípravu a hneď som ich aj vyskúšala. Príjemne ma prekvapili, chuť výborná, Zobraziť celý popisRada si kupujem v hypermarketoch anglické rožky. Objavila som recept na domácu prípravu a hneď som ich aj vyskúšala. Príjemne ma prekvapili, chuť výborná, na povrchu chrumkavé, vnútri pekne nadýchané.

16
porcií

Suroviny

400 g
2 PL
1,5 ČL
1 kocka
1 ČL
120 ml
175 ml
Na povrch:
 na plátky nakrájaná




Postup

  1. 1

    Z droždia, cukru, trochu vlažného mlieka pripravíme kvások.

  2. 2

    V mise zmiešame múku so zemiakovou kašou a soľou, pridáme kvások, zvyšok mlieka a postupne podľa potreby vlažnú vodu. Dôkladne prepracované necháme v teple vykysnúť.

  3. 3

    Po vykysnutí vyklopíme na dosku, rozdelíme na dve polovice a z každej vyvaľkáme kruhový plát. Radielkom rozdelíme na 8 častí, každú zrolujeme od širšieho konca a rožteky preložíme na plech vyložený papierom na pečenie. Každý potrieme zmesou oleja a grilovacieho korenia, položíme naň plátok anglickej slaniny a navrch plátok syru.

    Rožky po anglicky (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Chvíľu necháme kysnúť a potom upečieme pri teplote 200 stupňov asi tak 20 minút. Pečieme dozlatista.

    Rožky po anglicky (fotorecept) - obrázok 4

Diskusia k receptu

zdenka1009
Veľakrát som si tento rohlík kúpila a chutil mi...ale tvoj, by mi chutil omnoho viac, lebo je domáci, a zemiakové cesto zostane aj dlho mäkučké... rcp v KK a 5*
smejkad
toto moze byt vyborne :-)
mna by sice lakalo dat aspon za lyzicku masti do cesta, ale aj takto by som sa vdacne ponukla :-)
maxinka
Som vďačná za tento recept. Anglické rožky milujem a teraz si ich môžem kedykoľvek upiecť.
maxinka
@Smejkad (7.5.2016 18:18)

masť nie je vôbec potrebná, nie sú suché, je tam olivový olej a tiež slanina
narsila
A cim by sa dala nahradit susena kasa? Alebo teda da sa vynechat?
maxinka
@Narsila (10.5.2016 14:44)

Kedže je zemiaková, tak snáď vareným zemiakom, ja som to neskúšala, ale potom treba počítať s tým, že cesto bude lepivé a bude treba viac múčiť
manya
Dnes som rožky piekla znova, vydarili sa ako aj predtým, ďakujem;
marianne
Robila som ich dnes z dvojitej dávky,sú famózne. Výborné cesto,fantastický sa s ním pracuje,ťa kaša mu dáva vlacnost a elasticitu. Rýchla fotka. Ďakujem




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia