Rožky bez kysnutia (fotorecept)

Autor receptu: babkamt

Dnes som robila k obedu gulášovú polievku. Upiekla som k nej čerstvé rožky. Sú zo stránky To je nápad.

20 minút
na 200 °C

Postup

  1. Najprv som pripravila kvások z polovičky kocky droždia, 1 čl cukru a 1 čl múky.
  2. Priliala som trochu vlažného mlieka z 250 ml, čo ide do cesta. Droždie s múkou a cukrom som pomiešala.
  3. Misku som položila na teplý radiátor.
  4. Vykysnutý kvások som pridala do osiatej múky s 1 čl soli. Ja som namiesto masla dala moju domácu bravčovú masť - 30 gramov.
  5. Vypracovala som cesto. Hneď po vymiesení som cesto dala na podložku.
  6. Na pomúčenej podložke som ho rozdelila na 8 kusov. Z každej som vyformovala guľku. Každý kúsok cesta som sa smažila vyvaľkať čo najtenšie do trojuholníka. Cesto som zrolovala do rožka.
  7. Rožky som ukladala na plech vystlaný fóliou na pečenie. Na plechu Som ich natrela mliekom, posypala hrubozrnnou morskou soľou a ľanovými semienkami. Rúru som vyhriala na 200 stupňov. Do rúry som vložila nerezovú misku s vodou, kvôli pare.
  8. Rožky som piekla 20 minút.
  9. Ku gulášovej polievke sme mali k obedu čerstvé rožky.
  10. Takto vyzerali rozlomené. Minulý čas som použila preto, že už nie sú:-) Nabudúce ich upečiem z dvojitej dávky. Všetkým chutili.