Rožky bez kysnutia (fotorecept)
Autor receptu: babkamt
Dnes som robila k obedu gulášovú polievku. Upiekla som k nej čerstvé rožky. Sú zo
stránky To je nápad.
Postup
- Najprv som pripravila kvások z polovičky kocky droždia, 1 čl cukru a 1 čl múky.
- Priliala som trochu vlažného mlieka z 250 ml, čo ide do cesta. Droždie s múkou a cukrom som pomiešala.
- Misku som položila na teplý radiátor.
- Vykysnutý kvások som pridala do osiatej múky s 1 čl soli. Ja som namiesto masla dala moju domácu bravčovú masť - 30 gramov.
- Vypracovala som cesto. Hneď po vymiesení som cesto dala na podložku.
- Na pomúčenej podložke som ho rozdelila na 8 kusov. Z každej som vyformovala guľku. Každý kúsok cesta som sa smažila vyvaľkať čo najtenšie do trojuholníka. Cesto som zrolovala do rožka.
- Rožky som ukladala na plech vystlaný fóliou na pečenie. Na plechu Som ich natrela mliekom, posypala hrubozrnnou morskou soľou a ľanovými semienkami. Rúru som vyhriala na 200 stupňov. Do rúry som vložila nerezovú misku s vodou, kvôli pare.
- Rožky som piekla 20 minút.
- Ku gulášovej polievke sme mali k obedu čerstvé rožky.
- Takto vyzerali rozlomené. Minulý čas som použila preto, že už nie sú:-) Nabudúce ich upečiem z dvojitej dávky. Všetkým chutili.