Rožky bez kysnutia fotorecept

babkamt - fotkababkamt, 5. februára 2017
Rožky bez kysnutia (fotorecept)
Foto: babkamt

Dnes som robila k obedu gulášovú polievku. Upiekla som k nej čerstvé rožky. Sú zo stránky To je nápad.

20 minút
na 200 °C

Suroviny

350 g
250 ml
21 g
30 g
1 čl
1 čl
1 - 2 PL




Postup

  1. 1

    Najprv som pripravila kvások z polovičky kocky droždia, 1 čl cukru a 1 čl múky.

    Rožky bez kysnutia (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Priliala som trochu vlažného mlieka z 250 ml, čo ide do cesta. Droždie s múkou a cukrom som pomiešala.

    Rožky bez kysnutia (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Misku som položila na teplý radiátor.

    Rožky bez kysnutia (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Vykysnutý kvások som pridala do osiatej múky s 1 čl soli. Ja som namiesto masla dala moju domácu bravčovú masť - 30 gramov.

    Rožky bez kysnutia (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Vypracovala som cesto. Hneď po vymiesení som cesto dala na podložku.

    Rožky bez kysnutia (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Na pomúčenej podložke som ho rozdelila na 8 kusov. Z každej som vyformovala guľku. Každý kúsok cesta som sa smažila vyvaľkať čo najtenšie do trojuholníka. Cesto som zrolovala do rožka.

    Rožky bez kysnutia (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Rožky som ukladala na plech vystlaný fóliou na pečenie. Na plechu Som ich natrela mliekom, posypala hrubozrnnou morskou soľou a ľanovými semienkami. Rúru som vyhriala na 200 stupňov. Do rúry som vložila nerezovú misku s vodou, kvôli pare.

    Rožky bez kysnutia (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    Rožky som piekla 20 minút.

    Rožky bez kysnutia (fotorecept) - obrázok 8
  9. 9

    Ku gulášovej polievke sme mali k obedu čerstvé rožky.

    Rožky bez kysnutia (fotorecept) - obrázok 9
  10. 10

    Takto vyzerali rozlomené. Minulý čas som použila preto, že už nie sú:-) Nabudúce ich upečiem z dvojitej dávky. Všetkým chutili.

    Rožky bez kysnutia (fotorecept) - obrázok 10

Diskusia k receptu

zdenka1009
Konečne vidím, krásne slané rohlíky...majú správny klasický tvar, také sa kedysi predávali... :-)
kimlo
Parádne sú, aj tá gulášovka! 5*
arnilka
tie rožky poznám, robievam ked rýchlo potrebujem mať a ty si ich @Babkamt ešte správne ku gulášu vylepšila! 5*
siisa
Tie ale sú ! Klobúk dolu, si šikovná :)
katka78
Páni, to je paráda! Fotkou pri bode č.9 som zhypnotizovaná. Nádhera! Gulášovú polievku som nejedla niekoľko desiatok rokov, varievala nám ju babka ako deťom, ale psssst, sáčkovú ;-)
luss44
úplná nádhera takýto domáci slaný rožok. Tento rcp som aj ja postrehla na onej stránke, aj som si ho uložila že vyskúšam a vidím že sa oplatí, krásne sa Ti podarili.
56859_1426519131 - profilový obrázok
dr
dr
Krásne vyzerajú.
haji
To sú rožky, velerožky! Krásné, křupavé a ke gulášové polévce, to celé nemá chybu!! Krásná práce, nádherně stočené, fota jako ze žurnálu, vůně se táhne až k nám! Jsi šikulka!!
babkamt
@Katka78 (6.2.2017 09:17)
Dávno som ju nevarila. Včera sme ju mali práve preto, že som k nej chcela spraviť tieto rožky. @Luss44 mne sa zdajú tie pôvodné krajšie. Ale chutné sú aj moje:-) @Dr , @Patroveckypitrs chlapi môžu takéto polievky. Ty nie si výnimka:-) @Haji ku gulášovej polievke pasovali. Syn sa ma pýtal, či je ich ťažké spraviť. Chutili aj vnučke. Tá zjedla jeden k polievke, druhý ako zákusok - samotný.
1x haji
cesminaz
Vyborny recept :-) Rožky vyzeraju fantasticky mila @Babkamt ! Pre mna posypane celou rascou namiesto lanovych semienok.Vyborne su aj namácane do ovocneho jogurtu ;-) Recept ukladam a urcite vyskusam,dakujem ;-P
malroxa
Moj komentar je pre katka78@ rozosmiala ma ta polievka z prasku

babkamt
@Cesminaz (7.2.2017 07:10)

Väčšinou tiež posýpam rascou. Ak recepet vyskúšaš, ozvi sa , či si bola spokojná. @Monty469 ďakujem za nahliadnutie a komentár. @Malroxa Až po prečítaní tvojho druhého komentáru som pochopila, o čom píšeš:-)
dana53
Prave som jeden dojedla. Vyborny recept a hlavne rychly. Taktiez sa
S cestom dobre pracuje. Dakujem. Prajem vsetko dobre.
sovka62
Neodolala som, musela som ich vyskúšať. Sú perfektné, zvonku chrumkavé, vnútri mäkké..... Neposýpala som hrubou soľou, my dvaja ich dnes určite nezjeme a do zajtra by zvlhli. Ďakujem za recept, ite som ich nepiekla posledný krát.


sovka62
Prepáč, obrázok je akýsi zahmlený, skúšala som niekoľkokrát, nedalo sa mi to zaostriť.
babkamt
@Dana53 (7.2.2017 11:37)

Tak to sa teším, že si sa odhodlala vyskúšať upiecť tieto rožky. Sú dobré, rýchlo sa ocitnú na stole .Ďakuje, za skvelú správu.
@Sovka62 Ani nevieš, ako si ma tvojou fotkou potešila:-) Ja som ich posypala soľou, lebo som si myslela, že sa všetky hneď zjedia. Po ich ochutnaní si dala popud aj ďalším kuchárom, aby si ich upiekli. Ty si ich posýpala kmínom, ak dobre vidím? Aj na trochu rozmazanej fotke je vidieť, že sa ti parádne vydarili.
aroooo
Tak to je paráda, recept pre mňa, netreba čakať na kysnutie, určite vyskúšam, dík za recept 5*, kk
kikusiatko1507
Mila @babkamt ,dnes sme mali obed podla teba,aj s gulasovkou.Rozky sy vynikajuce,nepridam fotku,lebo su kapanek viac ruzove,zato perfektne chrumkave.Vadi nam na nich vsak prilis dlha doba chladnutia :-) :-)
janulienka24
Práve ich jeme. Štyri som urobila s morskou soľou a štyri sladké. Sú super rýchle a dobré. Diki za rc.
babkamt
@Aroooo (7.2.2017 15:11)

Rožky sú rýchlo na stole. Ak ich upečieš, ozvi sa, či si bola s nimi spokojná. @Kikusiatko tvoj komentár na rozosmial. Vraj ti vadí príliš dlhá doba ich chladnutia:-) Podávala si ich ako ja s gulášovou polievkou. Hlavne, že ti chutilo. Ďakujem za vyskúšanie receptu. @Janulienka24 Jéj, som rada, že si ich vyskúšala.
sovka62
Mohla som ich tou soľou pokojne posypať. My dvaja sme ich totiž včera zhltali všetkých osem, čo sa nestáva, ani nepamätám, kedy sa také niečo stalo. Nuž ale keď boli také dobré.....
babkamt
@Sovka62 (8.2.2017 10:19)

To je dobrá správa,že ste zjedli všetky rožky. Potešila si ma. Nabudúce budem musieť spraviť aspoň z dvoch dávok:-)
tatranka
@Babkamt (8.2.2017 10:55)

Zajtra idem na to.Páči sa mi,že sa hneď dajú spracovať.Aj ich štruktúra je lákavá.A veru hneď ich budem robiť z dvojitej dávky.Príma receptík.Vďaka.
katka78
@Malroxa (7.2.2017 08:46) Jasné :-) Babka varila a piekla super, bodaj by nie - stále dokola asi 20, max. 30 jedál. Ale gulášová polievka, tá bola vždy "sáčková", už len krumple do nej prihodila. A ešte na konzervu nás naučila, tuším "bravčové vo vlastnej šťave" sa to volalo. To zohriala a navrstvila na rozpučené uvarené zemiaky. Neviem, či sa to ešte predáva, ale ak aj áno, určite to chutí inak ako vtedy. Pre mňa sú to hlavne spomienky na už nebohú babku. No ale povedzme si úprimne, žiadna sáčková polievka sa nemôže vyrovnať tejto od @babkamt a tie parádne rožky k tomu.. pozriem na foto pri bode č.9 a som jasná. Jednoducho paráda!
babkamt
@Tatranka (8.2.2017 19:24)

Oplatí sa ich spraviť z dvojitej dávky. Nám bolo z jednej dávky málo. Ozvi sa, či si s nimi bola spokojná.
babkamt
@Katka78 (8.2.2017 20:48)

Živo si spomínam, ako som chodila k rodine bývajúcej na dedine na prázdniny. Nosila som na roh ulice k pekárovi chlieb v ošatke. Z upečeného, kým som prišla domov, chýbala celá patka. To sa nedalo vydržať, kým som ho priniesla domov:-) Mamina krstná uvarila lipový čaj s medom, dala mi k tomu domáci chlieb natretý husacou, alebo domácou bravčovou masťou. To bola dobrota. Ďakujem za komentár.
jatea
Babkamt, pred pár dňami som už aj ja vyskúšala Tvoje rožky. Ja som ich večer pripravila na plech, ten som zabalila do fólie a dala na noc do chladničky. Ráno som rožky potrela mliekom a posypala rascou, hrubozrnnou soľou a upliekla som ich. Nie je nič lepšie, ako si na raňajky pochutnať na čerstvých rožtekoch. Dnes mi príde návšteva na pár dní, tak si ich rýchlo idem pripraviť a ráno ich prekvapím čerstvým pečivom.
Babkamt, ďakujem za výborný recept.
1x radost
babkamt
@Jatea (16.2.2017 08:40)
Páči sa mi tvoj nápad - večer zarobiť cesto a ráno mať čerstvé pečivo na raňajky. Ďakujem za skvelú správu.
janaor
Dnes som odskusala aj ja ku gulasu,vyborne rozky,gramaz sedela presne do bodky,doporucujem a dakujem.
babkamt
@Janaor (25.2.2017 18:37)

Aj guláš lepšie chutí s čerstvým voňavým pečivom .Ďakujem za dobrú správu.
kucharka
Dnes sme ich mali na obed k hustej fazuľovej polievke. Sú ohromne dobré, chrumkavé a vnútri jemné. A pri tom rýchlo urobené. Ďakujem za recept.


babkamt
@Kucharka (5.3.2017 17:05)

Som rada, že si recept vyskúšala a rožky chutili. Ďakujem za foto.
jack
Dnes som potrebovala dajaký rýchly rp.na dobré pečivko.Hlavne aby s tým nebolo veľa roboty.No ako pri kysnutých väčšinou býva,je to na čas náročné.Poobede s práce sa mi nechce stáť pri linke do večera.A čo sa nestalo?Ako tak hľadám v mojej KK,natrafila som na tvoje rýchle rožky.Nestrácala som ani chvíľu a sú na svete...Vyšli mi krásne,no ešte neviem ako chutia,teraz sú čerstvo vybraté s rúry a na tú chuť som zvedavá.Asi tak o hoďku:-))))


jack
FANTASTICKÉ...Zvonku krásne chrumkavé a z dnu krásne mäkkučké.Len presne jednu chybu majú.JE ICH MÁÁÁLO...Nabudúce dvojitá dávka :-D


babkamt
@Jack (5.4.2017 19:13)

Máš ich krásne. Naozaj sa ich oplatí upiecť. Z jednej dávky nestačí. Už som ich robila viac krát,vždy sa rýchlo zjedia. Tie tvoje sú presne také, ako majú byť. Zvonku chrumkavé, vnútri mäkké. Ďakujem, že si sa ozvala a pridala fotky.
mariamka
robila som z grahamovej, tak som ani neverila, ze vyjdu, ale vysli super, dala som trochu viac masti aj mlieka, predsa len, grahamova viac "pije" dakujem za recept @babkamt , ako stvoreny na luxusne vikendove ranajky


babkamt
@Mariamka (8.4.2017 10:09)

si prvá, ktorá našla odvahu zmeniť múku. Vyšlo ti to:-) Podarili sa ti parádne. Som rada, že si recept vyskúšala a ozvala si sa.
babkamt
@Alena77 (8.4.2017 13:08)

Ďakujem, že si sa ozvala. Tak ako rožky od Mariamky, musím pochváliť aj tvoje:-) Tiež som ich začala často piecť. Pekný deň prajem.
salinka
Milá @Babkamt. Bola som strašne zvedavá, či je to naozaj možné, aby som napiekla rožky rýchlejšie, ako sa vychystám do obchodu ich kúpiť. A veru je! Navyše výborná chuť. Ďakujem pekne za recept a @Mariamke a @Alene za upozornenie na tento zázrak:-)


babkamt
@Salinka , @Monty469 tak ste sa aj vy odhodlali vyskúšať tieto rožky. Som rada, že ste obidve spokojné. Ďakujem za pridané fotky. Príjemné sviatky v kruhu rodinky:-)

luss44
milá @Babkamt , dnes vyskúšané s 1/3 špaldovej celozrnnej múky, kvôli nej som pridala trochu vody do cesta, navrch drvené ľanové semienka. Pochutili sme si, vďaka za rcp.


kucharka
Znova som robila tieto ohromné rožky, len tentokrát som trocha pomiešala múky. Dala som hladkú, špaldovú a grahamovú. Sú výborné aj tieto ale mne asi najviac chutia iba obyčajné, z hladkej múky.
Ešte raz ďakujem za recept. Pekný deň.


babkamt
@Luss44 Máš ich krásne. Je dobré, že si sa podelila s nami so svojou skúsenosťo, že sú výborné aj s iných múk. @Kucharka Máš ich krásne. No čo už, nabudúce ich spravíš podľa základného receptu. Práve včera mi neterka vravela, že robila tieto rožky. Z jednej dávky im bolo málo.
salinka
Znova vďaka za tento recept. Experiment s múkou sa vydaril, pomiešala som hladkú so špaldovou. Len na modulácii musím ešte popracovať :-)))


babkamt
@Salinka (28.7.2017 18:33)

Hlavne, že pečivo chutí. Ak nechceš, aby sa ti rožky otvárali, otoč pečivo tak, aby špic - hrot bol na spodku rožka. Prepáč, dovolila som si poradiť:-)
salinka
Každá rada dobrá! Ale tie tvary majú viac nedostatkov. Nič to, hlavne že chutia :-)
babkamt
@Salinka (29.7.2017 12:22)

Tvar na chuti im určite neuberie. Aspoň je na nich vidieť, že sú doma spravené.
kucharka
Po dlhej dobe som zase robila tieto rozky, skoro sme zabudli ake su jednoduche a vyborne. Dnes boli u nas s pecenym masom.
Este raz dakujem za recept.


babkamt
@kucharka (12.11.2019 15:15)
Vďaka za pripomenutie týchto chutných rýchlych rožkov.Tiež ich pečiem pomerne často, no musím ich robiť z dvojitej dávky:-) Hoci som už po večeri, dala by som z tvojich jeden:-) Pekný večer ti prajem.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia