Rožkové vianočné opekance

wildrane - fotkawildrane, 24. decembra 2011
Rožkové vianočné opekance
Foto: wildrane

Nikdy sa mi nepodarili na Vianoce urobiť klasické kysnuté opekance, buď zostali tvrdé, alebo úplne na ,,kašu" :). Tento jednoduchý receptík mám od mojej Zobraziť celý popisNikdy sa mi nepodarili na Vianoce urobiť klasické kysnuté opekance, buď zostali tvrdé, alebo úplne na ,,kašu" :). Tento jednoduchý receptík mám od mojej super svokry, rýchly, jednoduchý a mňamky

Suroviny

20 ks
125 g
1,5 l
4 PL
10 PL kryštál
350 g
1 ks
1 PL




Postup

  1. 1

    Rožky nakrájame na kolieska, dáme do väčšej misy. Mak zomelieme, nasypeme na rožky.. Mlieko zohrejeme skoro na bod varu, pridáme cukor, vanilku, med, maslo. Necháme trošku vychladnúť, pridáme rum. Nalejeme na rožky a opatrne premiešame. Dobrú chuť. Šťastné a veselé Vianoce všetkým.

Diskusia k receptu

ela77
nemaj boj, ja tiež neviem upiecť opekance a už to ani nejdem skúšať, takže keď chceme mať akože opekance, tak tiež použijem rohlíky, ale po nakrájaní ich dám trocha opiecť do rúry a až potom ich polejeme a posypeme.
3sandra3
keď sme boli deti, aj naša mamina nám robila presne takéto isté opekance, hlavne pre moju sestru, ona ich mala veľmi rada
matata1
My robievame opekance podobne. Len ich najskôr namočíme do osladeného mlieka, dáme do misy, posypeme pomletým makom, ocukríme a prelejeme medom.
hubata
Ha - na týchto opekancoch som sa zaúčala do tajov varenia. Mlsali sme ich posypané aj kakaom keď sa nám nechcel mlieť mak. Až dávno potom prišlo do módy robiť si kakaové špagety.
zinnajdha
super recept. Kým chodím do práce, nemám silu na klasické...
waocipa
mam problém skysnutým cestom (skratka nie viem ho vypracovať tak ako to robí manželova mamka)-tak tieto opekance spravím-prajem veselé sviatky...
evanaaa
Rožky zaliate osladeným mliekom bývali kedysi moje raňajky, ovšem bez toho ostatného čo z nich robí opekance. Teraz už si ich nerobím, lebo nejeme a ani nekupujeme biele pečivo, a z gragam. alebo celozrnných by to nebolo ono.
1x eluska
marta5
Ja robím opekance,po našom bobaľky s kysnutého cesta.Mám skvelý recept.Robí ich aj moja nevesta a vraví,že lepšie nepozná.Ak by niekto potreboval recept na bobaľky veľmi rada ho pošlem.
havino
ja som na týchto rožkových opekancoch vyrastala a robím ich aj ja do dnes svojej rodine, presne,ako ty,ale bez rumu, zaliaté horúcim mliekom,mak, roztopené maslo, vanilka, cukor, med, nikdy som nejedla tie pravé bobáľkové, moja mama ich už takto robievala a voláme ich šťedráky. Teraz ked chodím tu na varechu a vidím tie pravé bobáľky, pýtam sa mojích,že či možem také urobiť, z kysnutého cesta a tiež by som ich bola robila, len pásy a potom už upečené krájala,tiež tu je taký recept pridany od @izabella929 ,aj moja svokra ich tak robí,ale moji chlapi chceli rožkové, že také nie, nuž čo,tak boli naše rožkové štedráky, dnes na ranajky som ich dojedala
mamatata2
My sme takéto opekance mali každé Vianoce, kým som bola doma. Teraz som sa prispôsobila manželovej strane a domácim opekancom s tvarohom, ktoré sú trochu na slano. Ale vždy, keď mi zostane pár starších rožkov, urobím takéto opekance na večeru, buď s tvarohom alebo s makom. Spomeniem si vždy pri tom na mamu a tak mám Vianoce aj počas roka.
orchidea
Tak takéto "opekance" robievam počas roka s tvarohom, na Vianoce musia byť klasické z kysnutého cesta, ale tieto rožkové sú výborné.
hella
su fajn.moj svagor ine nechce. pre neho su najlepsie.
hella
ja si upeciem kysnuty tkz. posuch a z neho robim po nasom "lokše". musia byt dobre mokre,vela maku a sluducke. ujedame z nich este na štefana.hlavne moj syn ich zboznuje.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia