Rožkové pirohy

renate - fotkarenate, 16. augusta 2011
Rožkové pirohy
Foto: renate

Tento recept nie je môj, dala mi ho kamarátka a ja sa s vami podelím.

Suroviny

5 ks




Postup

  1. 1

    rožky nakrájame na kocky

    Rožkové pirohy - obrázok 1
  2. 2

    zalejeme mliekom tak, aby boli rožky napité, ale aby neplávali.

    Rožkové pirohy - obrázok 2
  3. 3

    teraz necháme postáť min. 15 min. Potom zasypeme polohrubou múkou a vypracujeme cesto. Múku prisypávame postupne tak, aby sa cesto nelepilo...ja som použila cca 400 g.

    Rožkové pirohy - obrázok 3
  4. 4

    vypracované cesto je vláčne a dobre sa s ním pracuje

    Rožkové pirohy - obrázok 4
  5. 5

    cesto rozvaľkáme a vykrajujeme kolieska

    Rožkové pirohy - obrázok 5
  6. 6

    na koleska malými lyžičkami dáme slivkový lekvár

    Rožkové pirohy - obrázok 6
  7. 7

    hotové pirohy dáme variť do osolenej vriacej vody, prelejeme studenou vodou, odkvapkáme a podávame so spraženým maslom a makovou posýpkou. Sú mäkkučké a veľmi chutné!

    Rožkové pirohy - obrázok 7
  8. 8

    Dobrú chuť!

    Rožkové pirohy - obrázok 8

Diskusia k receptu

renama
mňam.......................mám normálne chuť. U nás idú pirohy na všelijaký spôsob. Ukladám KK
evanaaa
Robila som ich pred časom, mám aj v mrazničke pár, len neviem, aké budú po rozmrazení. Ale som robila slivkové gule, nabudúce urobím perky-pirohy s lekvárom ako ty.
sjuz
áno, poznám, práve z varechy:),kedysi ich sem ktosi pridal, už som ich robila, majú však nevýhodu - že s musia zjesť čerstvé, pretože tvrdnú.
ancicka
Je to dobrý recept,odporúčam,robievam ich .@sjuz ,neviem o tom žeby stvrdli,každé jedlo múčne ,či sú to obyčajné pirohy,alebo halušky tak sa jedia čerstvé.Tak isto je to aj s pirohami z rožkov,
ibaže by si ich nechala dva dni stáť,tak by vtedy stvrdli.Ja si myslím,že každý urobí toľko že sa pojedia.
 varecha.pravda.sk/recepty/pirozky-z-rozkov-fotorecept/173...
renate
presne tak ancicka....u nás sa jedia na obed, potom si deti stále zohrievajú, naberajú, manžel prišiel podvečer a stále sú mäkké. No o dva dni každé jedlo stvrdne :-DDDDD
ela77
potvrdzujem z vlastnej skúsenosti, že pirohy z tohto cesta sú výborné, ja som ich získala tiež na nejakom fóre ako -zázrak z Olomouce a odvtedy robím aj bryndzové iba z tohto cesta i keď predtým sme mali oblúbené zo zemiakového. Práve že to zemiakové sa mi teraz zdá že bývalo ťažšie a hneď ztuhlo a stvrdlo. Tieto rožkové sú ozaj výborné a robievam z nich aj zásobu do mrazáku. Nie je problém ich potom uvariť. Sú ako by boli len práve čerstvo urobené a hlavne že s cestom sa robí veľmi dobre.
tatranka
Nerobím,vyskúšam.Pekný recept.Nie vždy sa mi chce robiť zemiakové cesto.Takto je to asi oveľa skôr.
sovka62
Vyskúšala som @cistinkin recept hneď ako ho pridala a je to naozaj veľmi dobrý nápad. Robila som podľa neho lekvárové perky, pirohy plnené údeným mäsom, ovocné gule a dokonca aj šúľance. Všetko bolo výborné a recept som už poposúvala po celej rodine.
mariaklara
Krásne pirohy, škoda len, že som sa dala na zdravú výživu, vlastne pokračujem v nej. Totiž od Veľkej noci som ju trochu zanedbala a pribrala som tri kilá. Bolo to aj tým, že som na varechu dávala recepty. No a teraz som znovu naštartovaná na predošlé stravovanie. Ale manželovi ich určite urobím.
zdezda
:-) sú výborné, rýchle, tiež ich poznám od cistinky :-)
elisticka
my sme ich robili doma este skor ako zemiakove tak ich robim straaaaaaaaasne vela rokov aj gulky slivkove z takeho cesta.. je to sikovne a vyboerne:-)))
coldbery
Ja som ich jedla po prvýkrát a veľmi mi to chutilo....Renička na vzhľad aj chuť sú výborne....:)))))
babkamt
Renate,recept ukladám do kk,vyskúšam.Včera som robila slivkové gule,dala dom ich do mrazáku na tácku .Evanaaa,ja keď vyberiem zamrznuté slivky,tak ich hneď varím,nenechám ich rozmraziť,potom sú ako čerstvé.
hanach
Perky a pirohy so slivkovým lekvárom milujeme. Len tento rok nám opadali všetky červavé slivky. Zopár som zachránila aspoň na koláč s posýpkou ale urobím aj toto.Lekvár - povydlo kúpim dávam aj do domácich parených buchiet. Mňam.
katkaszaboova
Sánka dolu, toto vidím prvýkrát, ale určite vyskúšam! zemiakové cesto sa mi nechce robiť, lebo je dosť lepkavé, zle sa s ním pracuje, no z takéhoto cesta budeme pirohy jesť častejšie. vďaka za recept!
nitranka
Úžasné pirôžky! Sú nádherne voňavé, chutné a jednoduché!Vyskúšala som a odteraz len takto :)
jezibabka59
joooooj to je mňamka prave sme sa s manzelom dojedli,ledva funime ,skusala som to prvy krat su naozaj super..
aajka
Ja z tohto cesta robím aj slivkové knedle a sú super. Ďakujem za tip
jennyjenny
dnes boli na obed, rýchle, chutné, vynikajúce, cestíčko je mäkké, odteraz môj top recept
jamalinka
ja som našla tento rcp tu na vareche pod názvom Liptovské pirohy a môžem potvrdiť, že sú vynikajúce, robím ich už dosť dlho so všetkými možnými plnkami, najviac však vnukovi bryndzové, sú naozaj výborné, zvyknem si ráno (väčšinou v sobotu)zarobiť cesto a nechať
postáť asi tak 2-3 hodiny a potom s ním pracujem. No a keďže
chodím do práce tak si zostaté zarobené cesto odložím do uzatvorenej nádoby do chladničky a niekoľko dní si urobím len toľko čo vnuk zje čerstvé, cesto je stále vláčne a dobre sa s ním pracuje a pirohy, knedlíky či aj rezance sú stále čerstvé, vyskúšajte.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia