Rožková knedľa (fotorecept)
Autor receptu: bejda7
Moja najobľúbenejšia knedľa od mojej mamky,nemávame často tak mi je vždy vzácna:))
4-5 porcie |
40min. minút príprava |
20min. minút tepelná úprava |
Postup
- Rozpustíme si maslo,nakrájeme rožky na kolieska a nasekáme nadrobno petržlenovú vňať.
- Rozbijeme vajíčka a dáme všetko spolu do jednej nádoby,osolíme.Maslo pridávam posledné,trošku zatial vychladne.
- Rukami trošku premiesime aby sa nám to všetko spolu zmiešalo.Necháme 10min.postáť.
- Utierku alebo plátno,v ktorom sa budú knedle variť,namočíme pod studenou vodou a dobre vyžmýkame.Masu dáme na plátno a vytvarujeme valček (tvar knedle).
- Zabalíme ako salonku,zaviažeme na koncoch a ešte v strede tiež previažeme.
- Dáme variť do vriacej vody na 20min.10min.z jednej strany,10min. z druhej strany.
- Vyberieme,rozbalíme ešte hneď také horúce a dáme vychladnúť.Podávame k mäsku ako prílohu.