Rožková knedľa (fotorecept)

Autor receptu: bejda7

Moja najobľúbenejšia knedľa od mojej mamky,nemávame často tak mi je vždy vzácna:))

4-5
porcie
40min. minút
príprava
20min. minút
tepelná úprava

Postup

  1. Rozpustíme si maslo,nakrájeme rožky na kolieska a nasekáme nadrobno petržlenovú vňať.
  2. Rozbijeme vajíčka a dáme všetko spolu do jednej nádoby,osolíme.Maslo pridávam posledné,trošku zatial vychladne.
  3. Rukami trošku premiesime aby sa nám to všetko spolu zmiešalo.Necháme 10min.postáť.
  4. Utierku alebo plátno,v ktorom sa budú knedle variť,namočíme pod studenou vodou a dobre vyžmýkame.Masu dáme na plátno a vytvarujeme valček (tvar knedle).
  5. Zabalíme ako salonku,zaviažeme na koncoch a ešte v strede tiež previažeme.
  6. Dáme variť do vriacej vody na 20min.10min.z jednej strany,10min. z druhej strany.
  7. Vyberieme,rozbalíme ešte hneď také horúce a dáme vychladnúť.Podávame k mäsku ako prílohu.