Rotolo di Mozzarella - mozzarellová roláda (fotorecept)
Autor receptu: frezia
Vynikajuce talianske predjedlo, pochadzajuce z Apulie. Je svieze, lahke, idealne pre horuce
letne dni, ale podava sa pocas celeho roka.
Moj manzel Franco je zo Sicilie a takto ju robia tam. Pripravoval ju sam, ja som jeho pracu
len nafotila a sem-tam kibicovala...
10 porcií |
25 minút príprava |
Postup
- Kupime si mozzarelovy plat. Najskor ho dostanete kupit v Metre, ale aj v obchodoch s talianskymi produktami.
Rozlozime ho, je velky väcsinou 30x40 cm.
Z rukoly odkrojime dlhe konce, umyjeme ju, osusime a poukladame na plat.
- Parmsku sunku poukladame na rukolu.
- Cherry paradajky prekrojime, mozeme aj na drobnejsie a poukladame na sunku.
- Posypeme nasucho oprazenymi piniovymi orieskami.
- Pokvapkame olivovym olejom a posypeme nastruhanym parmezanom.
Posolime a okorenime cerstvo namletym korenim.
- Opatrne rolujeme. Snazime sa pevnejsie, aby nam napln nevypadavala.
- My sme robili z dvoch platov, jeden pre nas a jeden sme priniesli k priatelom, kde sme boli pozvani na navstevu.
Nechame ju odlezat aspon hodinu.
- Takto vyzera v reze.
- Ozdobime cerstvou bazalkou a pomarancom, alebo citronom...
Nakrajame ju na platky a mozeme sa tesit z pochval nasich ochutnavacov.