Zemiakové placky
Rösti ako ho ja mám rada (fotorecept)
Autor receptu: izabella929
Jednoduché, lacné a rýchle jedlo, ktorým zdoláme hlad za niekoľko minút.
1 porcia |
5 minút príprava |
10 minút tepelná úprava |
Postup
- Tento rok mám od susedky také obrovské zemiaky, že stačí jeden na halušky. Teraz som jeden taký veľký nastrúhala na strúhadle s veľkými očkami.
- Na panvicu dom dala rozohriať masť a vložila som strúhané zemiaky, upravila, jemne pritlačila. V strede si urobím malú jamku, miesto pre vajce.
- Keď sa rösti z jednej strany opieklo, lopatkou som ho obrátila, rozbila vajce a až teraz solím, korením, posypem mletou paprikou a pečiem do chrumkava i z druhej strany.
- Kým sa rösti opeká z druhej strany, pripravím si suroviny na zdobenie. Kivi nakrájam na tenké plátky, červenú cibuľu som nakrájala, ocukrila a ochutila octom, aby dostala červenú farbu, pripravila som drobnú cibuľku, ktorú som prekrojila na polovičky.
Upečené rösti som vyložila na tanier a ozdobila.
Prajem vám dobrú chuť.