Roštenka v kukuričnom kréme

Ladislav Gányovics
šéfkuchár penziónu Castel Mierovo, 8. februára 2015
Roštenka v kukuričnom kréme
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
4
porcie
15 minút
príprava
30 minút
tepelná úprava

Suroviny

600 g
2 PL
1 PL
Kukuričný krém:
1 l
0,5 kg
1 PL




Postup

  1. 1

    Roštenku zľahka naklepeme, okraje narežeme, osolíme a okoreníme. Do múky zamiešame nasekaný tymian a pridáme trocha čerstvého zázvoru. Roštenku v tejto zmesi obalíme, potom ju prudko opečieme na oleji.

  2. 2

    Znížime teplotu, pridáme rastlinné maslo a pomaly dopečieme. Do výpeku dáme bylinky a roštenku ním polejeme.

  3. 3

    Kukuricu podlejeme ochuteným, okoreneným vývarom a dáme variť domäkka. Môžeme pridať aj orientálne korenie (massala, karí).

  4. 4

    Potom kukuricu rozmixujeme na krémovú konzistenciu a podľa potreby ešte dochutíme. Pred podávaním primiešame lyžicu olivového oleja.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia