Pečená hovädzia roštenka
Roštenka s yorkshirským pudingom à la Viktória Alexandra
Autor receptu: redakcia
Postup- Opracovanú roštenku nakrájame na
2 cm steaky, ktoré opečieme na oleji.
Pečieme pri 180 °C 5 – 8 minút. Na
výpeku orestujeme šalotku, pridáme
na menšie kocky pokrájanú foie gras,
podlejeme vývarom. Zredukujeme na
požadovanú hustotu, pridáme smotanu
a dochutíme soľou a korením.
- Baby mrkvu uvaríme
domäkka. Baby zeleninu orestujeme
na masle, osolíme, okoreníme, pridáme
rozmarín a med, krátko skaramelizujeme.
- Yorshirský puding pripravíme tak, že
z múky, vajec, zo sódy bikarbóny, soli
a z mlieka vypracujeme hladké cesto.
Pečieme v silikónových formách na
mafiny, do ktorých dáme lyžicu oleja,
pri teplote 180 °C 10 – 15 minút podľa
veľkosti formy.
|