Romankove mafinky

marika10 - fotkamarika10, 13. marca 2014
Romankove mafinky
Foto: marika10

Tieto mafinky som piekla pre Romanka a jeho kamarátov do materskej škôlky na karneval

12
porcií
60 minút
príprava
20-25 minút
na 175 °C

Suroviny

2 ks
150 g
1 ks
125 ml
75 g
200 g
1 bal
Očká:
100 g
 nakvapkať do bielej čokolády
Plnka:
250 g
75 g
1 čl
Jazýček:
12 ks




Postup

  1. 1

    Cesto: Do misy vložíme vajíčka,cukor,vanilínový cukor, olej a kyslú smotanu. Poriadne vyšľaháme ručným šľahačom.Do vyšľahanej hmoty pridáme múku, kypriaci prášok do pečiva a môžu byť aj mleté oriešky.Formu na mafiny vyložíme papierovými košíčkami a do každého košíčka vlejeme trochu cesta. Upečieme na 175 stupňov asi 20 - 25 minút. Po upečení ich necháme vychladiť.

  2. 2

    Ja som si kúpila hotové z bielej čokolády čokoládové kolieska (dostať ich môžete v jednote) a do bielej čokolády kvapneme čokoládovú mliečnu čokoládu. Môžeme použiť aj čokoládové lentilky. Práškový cukor, lučinu a citrónovú šťavu vymiešame do peny (treba dlhšie šľahať) do hladka. Pridáme trochu modrého potravinárskeho farbiva a pripravenou modrou hmotou naplníme vrecko na zdobenie s koncovkou v tvare hviezdičky.

  3. 3

    Na jednej strane vyrež z mafiniek malí dielik ako ústa - vlož doň každému mafinkovi piškótu ako vyplazený jazýček. Mafinky teraz pekne dookola ozdobíš modrou lučinovou hmotou. Vtlačíme do mafinky očká a počkáme kým stuhnú. A ostatné som ozdobila takto: Mliečnou čokoládou a kokosom keďže som robila dvojitú dávku. Tieto suroviny sú na 12 mafiniek ja som robila 24.

    Romankove mafinky - obrázok 3

Diskusia k receptu

alex37
...pre Romanka, pekne sa maminka pohrala :-) *****
julica
(modrá farba je najškodlivejšia, preto by som oželela rodové stereotypy, najmä ak ide aj o cudzie deti)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia