Morčacie mäso
Morčacie mäso

Rolované morčacie mäso na cesnaku fotorecept

roxanne - bez fotkyroxanne, 31. októbra 2017
Rolované morčacie mäso na cesnaku (fotorecept)
Foto: roxanne

Vegetariáni všetkých krajín, odvráťte zraky! Ide sa variť fajnové mäsko.

4
porcie
15 minút
príprava
90 minút
na 200 °C

Suroviny

750 g
1 ks
1 plátok
4 strúčiky




Postup

  1. 1

    U šikovného mäsiara si kúpime rolku vykosteného morčacieho stehna. Ostrým úzkym nožom maso prešpikujeme kúskami cesnaku a tenkými prúžkami slaninky. Mäso riadne nasolíme, okoreníme našimi obľúbenými koreninami - ja som mala zmesku sušeného cesnaku, cibule, čierneho korenia, tymianu, bazalky, saturejky, atď. Poprášila som to trochu aj červenou paprikou s čili, nech to má vôňu a grády:-) Okolo mäsa dáme na pekáč zvyšky slaniky, čo nevošli do mäsa, dva nevylúpané struky cesnaku a cibuľu pokrájanú na vačšie kusy. Podlejeme vodou a dáme do rúry.

    Rolované morčacie mäso na cesnaku (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Piekla som to na 200 °C cca 90 minút. Najskôr 30 minút u jednej strany, potom som mäso otočila a po ďalších 30 minútach som ho otočila späť a nechala zapiecť do zlatista. Tu je výsledok na pekáči:

    Rolované morčacie mäso na cesnaku (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    A tu už vybraté mäso na tanieri oslobodené zo sieťky.

    Rolované morčacie mäso na cesnaku (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Výpek s cibuľou som premiestnila do hrnca, pridala som jeden z upečených cesnakov, ktorý som olúpala (druhý skončil v koši, aby nebola omáčka moc cesnaková) a prebehla som to tyčovým mixérom. Ak treba, omáčku môžeme zjemniť pár lyžicami smotany (ak sa nám zdá moc slaná), prípadne zaprášiť lyžičkou múky alebo solamylu, ak je moc riedka. Redukovať ju veľmi nejde, lebo už aj tak je dosť slaná, aspoň mne sa dnes tak podarila.

  5. 5

    Aby bol náš obed vyvážený, mäso som podávala s dusenou zeleninou a tarhoňou.

    Rolované morčacie mäso na cesnaku (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Voilà, to by bolo pre dnešok všetko. Dobrú chuť!

Diskusia k receptu

jack
Výborný obedík.Hneď by som ochutnala.Aj príloha sa mi páči.
haji
Bezva receptík, krásná fota!
roxanne
@Tiginko (31.10.2017 17:26)

Milí varecháči, ďakujem Vám veľmi pekne za Vaše pripomienky. Tušila som, že príde otázka, kde som tu rolku kúpila, ale keďže žijem mimo Slovenska, bola by Vám táto informácia nanič. Som však rada, že ste sa vynašli a sieťku si kúpili na doma. Ak si to zrolujete sami, má to veľkú výhodu v tom, že pred zrolovaním si môžete to mäso zvnútra nasoliť a okoreniť, prípadne vrolovať do mäsa aj cesnak a slaninku a nemusíte špikovať. Ja som už aj chcela zobrať mäsiarovi soľničku a zmesku korenia, že nech mi to pred zrolovanim trochu vnútri ochutí, ale asi by ma poslal niekam:-) A kto nemá sieťku, dá sa to zrolovať ručne a upevniť kuchárskou niťou. Želám Vám všetkým veľa elánu do varenia.