Rolovaná zapekaná domáca podbrušinka (fotorecept)

Autor receptu: izabella929

S podbrušinkou už tu mám jeden recept, ale plnenou,dnes som ju rolovala a zapekala..vyzerá pekne a je veľmi šťavnatá a chutná.

180 minút
príprava
120 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Bravčovú podbrušinku som poriadne umyla, osušila, osolila z oboch strán a posypala čiernym korením...
  2. Potrela som domácim kečupom po celej ploche..
  3. zrolovala a spojila bambusovými ihlami..
  4. Do rajnice som dala lyžicu masti a keď bola horúca, opiekla som podbrušinku dookola...aby jej tam samej nebolo v tej rajnici smutno, pridala som k nej aj 4 kusy kuracích krídiel, aby sa spolu opekali..pridala som štipku rasce, červenej papriky a podlieva stále vodou, ke´d sa odparila...
  5. Kým sa po podkrievkou zapekali mäská, vybrala som si na záhrede zemiaky, umyla a zároveň som si na záhrade vytiahla zo teme aj zeleninu do mäsového vývaru ...nazbierala som si aj uhorky a rajčiny na nedeľný šalát k mäsku..také bolo všetko zablatené po včerajšej búrke..zemiaky som osškrabala , umyla a ubarila v osolenej vode..
  6. Uvarené som scedila..pokrájala som petrežlenovú vňaťku, posypala ich a dala som ich zapiecť na troške oleja..upečenú podbrušinku som pokrájala na šikmé rezy, uložila na tanier so zemiakmi a pridala som uhorky aj rajčinky..práve teraz mám na záhrade druhú úrodu šalátu...je tak krásny, že som s ním ozdobila tanier...prajem dobrú chuť...