Hovädzia roláda
Rolovaná hovädzia slabina v leče (fotorecept)
Autor receptu: izabella929
Hovädziu slabinu som dostala od susedkinej rodiny. Ešte som tento druh mäsa nepripravovala nikdy a tak bolo na čase si to vyskúšať. Môžem iba doporučiť, je to výborné mäso a dnes som ho rolovala a plnila.
8 porcií |
15 minút príprava |
120 minút tepelná úprava |
Postup
- Najprv som si musela slabinu odblaniť. Bola to dosť veľká fuška, nešlo mi to tak ľahko ako sa mi to zdalo, ale popasovala som sa s tým.
- Pripravenú slabinu som osolila okorenila.
- Bravčové stehno som pomlela na mlynčeku. Vytvorila som z neho tzv.prát, ktorý mi mal slúžiť k tomu, aby mi rolovaná slabina držala spolu. Mleté som drvila rukami, pokiaľ sa mi nevytvorila lepkavá hmota. Počas drvenia som pridala trošku vody. Dopomôže k lepkavosti.
- Na slabinu som natrela pripravený prát tak, aby bola rovnomerne po celej ploche. Pripravila som si potravinársky špagát. Rozložený plát som posypala rozmarínom.
- Slabinu som zrolovala a spojila špagátom.
- Na panvici s bravčovou masťou som ju opiekla zo všetkých strán. Taká bola dlhá, že sa mi nezmestila na panvicu, ale popasovala som sa aj s tým.
- Na veľkej hlbokej panvici som opiekla pokrájanú slaninu a cibuľu. Pridala som lečo. Do tohto základu som vložila opečenú roládu. Osolila, okorenila a pridala som štipku červenej mletej papriky. Pod pokrievkou som ju pomaly dusila za občasného podlievania horúcou vodou.
- Hotovú roládu som odkryla a nechala čiastočne odpariť tekutinu.
- Roládu som vyložila na dosku a nechala som ju 15 min odpočívať.
- Odstránila som špagáty.
- Roládu som nakrájala na kolieska. Potom som ju vložila do leča, aby sa prehriala. Pripravila som k nej zemiakovú kašu.
- Prajem vám dobrú chuť.