Rolovaná bravčová podbrušinka plnená domácou neúdenou klobáskou fotorecept

izabella929 - fotkaizabella929, 13. júla 2014

Dnešný obed sa niesol v znamení zabíjačkových dobrôt...včera sa na farme zabíjalo, mám úplne čerstvé mäso aj mäsové výrobky...viem, že ku podbrušinke sa dostane Zobraziť celý popisDnešný obed sa niesol v znamení zabíjačkových dobrôt...včera sa na farme zabíjalo, mám úplne čerstvé mäso aj mäsové výrobky...viem, že ku podbrušinke sa dostane len málo ľudí, lebo v obchode sa kúpiť nedá..zato farmár má vždy na predaj...plnila som ju domácou neúdenou úplne čerstvou klobáskou..chuť klobásky znásobí chuť celej podbrušinky...je to iba tenký plát mäska, ktorý sa dá plniť, ale aj rolovať s plnkou..

4
porcie
40 minút
príprava
80 minút
na 180 °C

Suroviny

1 kg
200 g
2 pl
1 pl
Príloha:




Postup

  1. 1

    bravčovú podbrušinku som umyla, osušila...obrezala som kúsky masti a pripravila som domácu neúdenú klobásku..

    Rolovaná bravčová podbrušinka plnená domácou neúdenou klobáskou (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    podbrušinku som osolila, okorenila, posypala rascou a potrela horčicou...

    Rolovaná bravčová podbrušinka plnená domácou neúdenou klobáskou (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    klobásku som položila na mäso a zrolovala ....

    Rolovaná bravčová podbrušinka plnená domácou neúdenou klobáskou (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    previazala potravinárskym špagátom...

    Rolovaná bravčová podbrušinka plnená domácou neúdenou klobáskou (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    na panvicu som dala masť a rolky som opiekla zo všetkých strán...

    Rolovaná bravčová podbrušinka plnená domácou neúdenou klobáskou (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    uložila na zapekaciu misu, podliala výpekom aj troškou vody a dala piecť do trúby..

    Rolovaná bravčová podbrušinka plnená domácou neúdenou klobáskou (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    piekla sa 80min. na 180st. upečenú som nechala chvíľku ochladiť, odstránila som špagáty a pokrájala na rezy...prihodila som zbytky z lopatky, ktoré som porcovala do mikroténových sáčkov na mrazenie..pokiaľ sa rolky piekli, uvarila som si ryžu aj zemiaky na prílohu...podávala som s uhorkovým šalátom...

    Rolovaná bravčová podbrušinka plnená domácou neúdenou klobáskou (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    hotové jedlo som uložila na taniere a ozdobila sezónnou zeleninou....prajem vám dobrú chuť..

    Rolovaná bravčová podbrušinka plnená domácou neúdenou klobáskou (fotorecept) - obrázok 8
  9. 9

    a ďalšia nádherne voňavá ruža z mojej záhrady...

    Rolovaná bravčová podbrušinka plnená domácou neúdenou klobáskou (fotorecept) - obrázok 9

Diskusia k receptu

tatranka
Krásny obedík.A veru si uhádla.Obyčajný smrteľník sa k takémuto mäsku,aby mohol urobiť tento recept nedostane.
No ty ho máš krásny a určite veľmi chutný.
frezia68
@izabella929 :podbrušinku ani nepoznám,ale Tvoj recept podľa fotky hneď :-) Škoda,že ten farmár nie je bližšie aj k nám,takto sa vytešujem aspoň z pohľadu na pekný tanier,aj krásnu ružičku :-)
jozka2
uz som ti chcela napisat,,a ruzicka je kde"a nastastie som sla este raz odkontrolovat a ona je tam a krasna,Izka,tak sa hovori,,ruza je krasna bo kluje a klujosc zadaje rany,pamjentaj dzivcino,ze strasne cerpy ten kto kocha a nejest kochany.Prajem ti prijemny zbytok vecera tam -doma-.
izabella929
@tatranka...je to veľká škoda, že to jemné a úžasne chutné mäsko sa do predajní nedostane...tak krásne sa dá ten 2cm. hrubý plát cesta naplniť rôznymi plnkami a ako to krásne vyzerá a chutí...@afataga..tomu verím, lebo obedík bol výborný...)@sonulienka...veru škoda...)@frezia68..veru bolo by dobre, keby takí farmári boli všade...tu u nás v okolí sú už dvaja a majú čistú a precíznu prácu a hlavne robia chutné výrobky..skvele dochutené klobásky, jaternice,tlačenky, lalok...@jozka2...te ším sa, že sa ti moje jedlo páči aj moje ruže...ostatné, čo si písala , nerozumiem...prosím preložiť...všetkým vám úprimne ďakujem za milé komentáre.-)
medulienka122
Izka, už sme sa raz pred rokmi bavili o tej pobrušnici, ozaj sa mäsiari tvária, že ani nemajú "šajnu", čo to je ... tak asi ostáva len improvizovať. Tvoj recept je zase na 5*
evanaaa
@izabella929 , Izka, zasa si "nám" navarila špecialitku, aká tu nie je, len škoda, že mäsko je nedostupné, alebo nie?.......Nie je to niečo ako hovädzia slabinka? Tá je tiež skôr taká tenšia, ale už som kúpila u nášho mäsiara aj bravčové líčka a tiež u Makovca ( v Kauflande majú stánok) bravčové sieťky, tie majú a nik si ich ani nevšíma. Ale skúsim sa spýtať, tam aj tam, možno.......A ešte, prosím ťa, kde kupuješ tie potravinárske špagátiky, ja ich zháňam a neviem, kde by som ich zohnala. No a to, čo písala @jozka2 , by som od polovice vedela preložiť: ........pamätaj, dievčina, že strašne trpí ten, kto miluje a nie je milovaný, len v prvej polovici neviem, čo je to - ruža kluje...?
A ešte k podbrušinke - na čo ju mäsiari používajú, pre seba? Prepáč, Izka, že sa toľko vypytujem, ale tvoj recept sa mi páči, tak si ho aspoň uložím zatiaľ do KK, možno raz sa naskytne príležitosť.
izabella929
@evanaaa. ,..potravinársky špagát som kúpila u nás v papierníctve..neviem kde ho vo veľkých obchodoch majú...a čo sa týka tej podbrušinky...odpoviem ti na Face v správe...je isté, že sa nedá v obchodoch kúpiť, ale možno ho predávajú tí mäsiari, ktorí používajú celé ošípané na výsek, tak ako môj mäsiar..celé komplet predá...čo mu nejde na odbyt napr. pravčové stehno, robí klobásy aj jaternice...ďakujem za preloženie textu.-)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia