Rolky z mletého morčacieho mäsa so šalviou fotorecept

izabella929 - fotkaizabella929, 4. júla 2014

Dnes také ľahké rýchle občerstvenie morčacie mleté mäsko so šalviou a kopou zeleninky...úplne skvele sme si pochutili...

4
porcie
40 minút
príprava
20 minút
tepelná úprava

Suroviny

600 g
2 ks
2 ks
podľa chuti
2 PL




Postup

  1. 1

    Morčacie som som poriadne umyla...osušila...pokrájala na menšie kocky/kvôli elektrickému mlynčeku..iba malé kocky mi vojdu cez otvor/

    Rolky z mletého morčacieho mäsa so šalviou (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    pomlela na elektrickom mlynčeku..

    Rolky z mletého morčacieho mäsa so šalviou (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    k mäsu som pridala soľ, korenie, rascu, vyžmýkané rožky a pridala vajcia...vešetko som pomiešala..

    Rolky z mletého morčacieho mäsa so šalviou (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    listy šalvie a cesnaku som pokrájala..

    Rolky z mletého morčacieho mäsa so šalviou (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    pridala som do mäsa..

    Rolky z mletého morčacieho mäsa so šalviou (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    ešte som pridala 2 lyžice smotany a všetko dobre znovu premiešala a dochutila..

    Rolky z mletého morčacieho mäsa so šalviou (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    sušené rožky som nastrúhala na strúhanku a rolky som obalila v nej..

    Rolky z mletého morčacieho mäsa so šalviou (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    na panvicu som dala bravčovú masť a vyprážala som ich...

    Rolky z mletého morčacieho mäsa so šalviou (fotorecept) - obrázok 8
  9. 9

    hotové rolky..

    Rolky z mletého morčacieho mäsa so šalviou (fotorecept) - obrázok 9
  10. 10

    pokrájala som zeleninu na kolieska, ozdobila taniere,pridala som rolky...pokrájané paradajky som ozdobila kvetmi šalvie..prajem vám dobrú chuť..

    Rolky z mletého morčacieho mäsa so šalviou (fotorecept) - obrázok 10
  11. 11

    jedna z mojich najkrajších bielych ruží..

    Rolky z mletého morčacieho mäsa so šalviou (fotorecept) - obrázok 11

Diskusia k receptu

kukulienka71
Izka, chutný obed si pripravila. Páči sa mi, že si k suchšiemu morčaciemu pridala smotanu, to mäsko bude iste šťavnatučké, keď ho urobím, šalviu mám už veľmi peknú. A tvoje ružičky sú nádherné ako sen!
afataga
salvia sa ma rada s masom, mam odksusane, vyborne si zas navarila, ja budem robit v nedelu velmi podobne
yogicek
Milá @izabella929
Perfektné jedlo ako vždy. Máš moju pochvalu. Pekný deň Ti prajem.
Milá @afataga
Niečo pre nás. Je to na masti. Môžem v nedeľu prísť? Pomôžem Ti navariť. Aj zjesť. Pekný deň.
hubata
@izabella929 by mala mať svoju reštauráciu, neuvažuješ o tom Izka? Varíš jedlá za použitia domácich surovín, nie sú zbytočne prekombinované, sú vo všeobecnosti obľúbené, chutné a vkusne upravené na tanieri.

Ja som tiež najprv myslela že by fašíročky mohli byť suché, ale Izka to vyriešila použitím smotany. Si jednoducho majster kuchár aj bez čapice. Vďaka za inšpiráciu.
leomax
Krásny recept @Izabelka , ukončený krásnou ružou. @hubata má pravdu, si majsterka vo varení aj v pečení s obrovským estetickým citom.
mariamka
vypada to krasne, moji by si veru tiez posmakli,, Izabelka az sa divim, take syte jedla, kacky, husi, pecene, vyprazane, a k tomu tie maslove zakusky,, uff asi to vsetko vypotis v tej zahrade, my, co ju nemame, mozeme len slintat :))
mariamka
p.s. ten ruzovy serial si vymyslela skvele, co ruzicka, to perla :)
izabella929
Z úprimného srdca sa chcem poďakovať všetkým vám, ktorým sa môj jednoduchý ,ale chutný recept zapáčil...veľmi ma teší, že sa vám páčia moje krásne ruže, o ktoré sa s láskou starám a robia mi veľkú radosť..)
mesiar50
Jedlo vyzera skvelo a chutne. 5 * . Ruže máš naozaj prekrásne tiež za 5 *.
jozka2
robim tieto rolky z morcaciny su vyborne,ale na dochutenie morcacieho masa davam 1 Pl obycajnej horcice a namiesto cesnaku davam cibulu a smotamu kyslu, ktoru mas aj ty v recepte.cesnak davam len do bravcoveho alebo mix masa,nic v zlom kazdy robi po svojom.Nie je to prosiiim kritika,iba trochu ine ingred.
elysa
izka , zasa Ťa raz obdivujem, krásna práca...
izabella929
@jozka..mor čacinu som si obľúbila ako náhradu za kuracinu o ktorej sme sa dočítali otrasné veci..je chutná a dá sa spracovať na rôzne spôsoby...každý si dochutí podľa svojho gusta...@ellysa..v ďaka za milé slová.-) obom vám zo srdca ďakujem za komentáre.-)
izabella929
Pre milovníkov sladkých dobrôt z mojej dielne ....dnes môj obľúbený zákusok tu nebude...odchádza mi zo života človek, ktorý sa zaslúžil veľkou mierou o krásne produkty z mojej záhrady...pomáhal mi na záhrade vo všetkom...aj v konečnej fáze pri spracovaní ovocia na kvalitné domáce moky...bude mi strašne chýbať...verím, že tam už nič nebolí...
jozka2
Izka,uprimne s tebou citim,bud silna.Tuto poznamku na margo morcaciny som napisala preto,lebo ju casto robim,mor.maso mlete je mdle,videla som to u znamych/do masa na hamburger este aj kecup pridavali/vyskusala som to a to funguje,morcacina je ovela chutnejsia,neber to ako kritiku.Ver mi za vyskusanie to stoji.mozna aj tebe sa to bude pozdavat.Co sa tyka kuraciny,dam ti za pravdu,kupila som raz krasne paprcky,uz vycistene,ked som ich uvarila zistila som,ze kazda ma aj 2 dierky,ked som to zacala skumat zistila som,ze su to otvory po vpichoch injekcii,tak isto aj kridelka,ktore mam rada,ale prestala som ich jest,ver mi morcacina od kuraciny daleko neodchodi,krmia morky sajrajtom,aby rychlo rastli,na konzumaciu by mali ist po mesacnom normal.krmeni,aby sa zdraviu skodlive latky dostali z tela morky von,lenze hacik je v tom,morky by stratili na vahe,tak ich zabijaju hned a my to jeme.
frezia68
Prišla som pochváliť zasa pekný a lákavý tanier a poslala som Ti TS. Pridala som aj ***** za vkusný servis na tanieri,to by som si pochutila.Všimla som si,že si nedala cesnak,len jeho listy a chválim :-)))
obor123
Izka, z celého srdca s Tebou spolucítim. Viem, najhoršie je naša bezmocnosť, pomôcť milemu človeku na konci jeho cesty. Prajem Ti veľmi veľa sily.
mesiar50
Tak ako pise obor 123.Od tej bezmocnosti v takejto tazkej chvili neexistuje horsie.Uprimne spolucitim s tebou.Mam ta rad.
pipinulka
@Izabella , veľmi s Tebou spolucítim. Ja osobne viem, čo je strata najmilovanejšieho človeka. Mala som len veľmi málo rokov a predsa...... Ale, chvála bohu, otec má má rad za oboch..... Čas všetko zahojí a ostanu nám len tie najkrajšie spomienky. A nezabúdaj, veď len tu, na @vareche je veľmi veľa ľudí, ktorí Ťa majú veľmi radi. Buď statočná, milá Izka, cítime s Tebou.
medulienka122
Izka, je to ten starší pán, ktorý ti toľko pomáhal? Je to pre teba určite veľká strata, drž sa, moja milá . Tvoj recept je ako vždy bezchybný.
havino
@medulienkin komentár ma tu priviedol, Izka drž sa, strata veľmi bolí, ale život musí ísť dalej a tvoj tiež, máš pre koho žiť a nám radosť musíš robiť, čas všetko zahojí
leomax
@Izabelka , ako píše @mesiar , aj ja Ťa mám rád. Všetko prebolí a príde čas, keď budeš zas šťastná, veselá Izka. Prajem Ti veľa sily a ostaň tou milou, pracovitou a našou Izabelou!
izabella929
Ste všetci veľmi milí a ja vám úprimne ďakujem za vaše nesmierne príjemné komentáre, ktoré mi skutočne dávájú silu...veľmi to bolí a ešte chvíľku bude, ale ja sa budem snažiť znovu postaviť na nohy a ísť ďalej..verím , že sa na Varechu.sk ešte vrátim s mnohými krásnymi receptami...Verecha.sk je aj pre toto úžasná, lebo všetci spolu súcitime a navzájom sa podporujeme...Prosím, zostaňte mi verní, ja sa určite k vám vrátim...Izka..
1x havino
kukulienka71
Izka, viem, že máš ťažké dni teraz, prajem ti silu na prekonanie bolesti zo straty blízkeho človeka, iba čas pomôže...aby som ti trolinku radosti priniesla, pridávam fotku morčacích roliek podľa tvojho receptu, hádam ťa poteším. Sú vynikajúce, vďaka za recept!

izabella929
@kukulienka71..ve ľmi sa ti rolky vydarili a fotka nádherná...)ja viem, si veľmi šikovná a kreatívna... Ďakujem pekne za príjemné slová, ktoré teraz veľmi potrebujem...čas je asi najlepší lekár...)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia