Rolky z grilovaného baklažánu

Vojtech Artz
šéfkuchár spoločnosti Metro, 4. marca 2011
Rolky z grilovaného baklažánu
Foto: archív Vojtecha Artza
4
porcie

Suroviny

300 g
400 g
200 g
60 g
40 g
20 g




Postup

  1. 1

    Baklažán očistíme, nakrájame na 3 mm široké plátky a nasucho ugrilujeme na grile, pokvapkáme olivovým olejom, osolíme, ochutíme cesnakom, zľahka prehodíme a necháme vychladnúť.

  2. 2

    Ricottu premiešame s dozlatista opečenými orieškami, pridáme nasekanú mätu, osolíme a ochutíme citrónovou šťavou. Zmes nanesieme na plátky baklažánu, zatočíme a necháme vychladnúť.

  3. 3

    Cuketu nakrájame na drobné kocky spolu s červenou cibuľou. Cuketu potom veľmi rýchlo orestujeme (na skus – al dente) na olivovom oleji na stredne rozohriatej panvici. Dáme do misky a zmiešame s cibuľkou, petržlenovou vňaťou, píniovými oieškami vínnym octom a soľou. Rolky – involtini pri podávaní pokvapkáme ešte olivovým olejom.

  4. 4

    Náš tip: Malé závitky z mäsa či zeleniny Taliani označujú involtini. Rolky bývajú často napichnuté na vidlici a pred podávaním sa grilujú.

Diskusia k receptu

tatranka
Páči sa mi tvoj recept a určite ho vyskúšam.Uložila som si ho do KK.
evanaaa
Na pohľad pekné, o chuti nepochybujem, ale stále nechápem na rozdiel od vás, ako to je stočené, aby to vytváralo také pásy.A ten otvor je akoby lemovaný gumenným pásom. A šírka 3 mm by nemala byť hrúbka plátkov?
sandratamer
To sú pásiky od grilu. Boky sú baklažánová "šupka". 3 mm sú myslené hrúbka, aj keď tie na fotke sú asi trochu hrubšie.
honestka
Ozaj to vyzera velmi elegantne a kedze plnka neama chybu ako celok toto predjedlo velmi chvalim.
mihate
nemam ziadny, zaujal ma, vyskusam ho a potom uvideim.
katka78
Síce som suroviny pozmenila podľa aktuálnych potrieb (z pôvodných zostal len baklažán, červená cibuľa a soľ), ale aj tak super. Vynikajúce jedlo, ktoré nerobím poslednýkrát. U nás v týždni ako ľahká večera, ale niekedy nabudúce aj pre návštevu ako skvelé predjedlo. Rozhodne odporúčam. Ďakujem pekne za inšpiráciu!






SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia