Roládové trio fotorecept

izabella929 - fotkaizabella929, 24. apríla 2016

Náš víkendový zákusok tento raz v podobe troch výborných rolád... Prvá piškótová s parížskym krémom, druhá perníková a karamelovo-kávovým krémom a tretia orechová s Zobraziť celý popisNáš víkendový zákusok tento raz v podobe troch výborných rolád... Prvá piškótová s parížskym krémom, druhá perníková a karamelovo-kávovým krémom a tretia orechová s tvarohovo-mascarpone krémom...

30
porcií
60 minút
príprava
3x10 minút
na 180 °C

Suroviny

Cesto I. piškótové:
4 ks
4 PL
4 PL
1 ČL
Cesto II. orechové:
4 ks
4 PL
5 PL
1 ČL
Cesto III. perníkové:
4 ks
4 PL
4 PL
2 ČL
Krém parížsky:
500 ml
250 g
Krém tvarohový:
250 g
250 g
z 1 citróna
3 PL
Krém karamelovo-kávový:
100 g
3 PL
200 ml
1 bal
50 ml
250 g
Na vrch čoko poleva:
200 g
1 PL
1 PL
1 PL




Postup

  1. 1

    Ako prvé som si urobila piškótové cesto: k 4 celým vajciam som pridala cukor a vymiešala do peny...zmiešala som múku s práškom do pečiva a pridala som do cesta..trúbu som nechala vyhriať na 180 st. na plech som uložila papier na pečenie a cesto som upravila na plech 27x37 cm. cesto sa pieklo 10 min. upečené cesto som zrolovala do kuchynskej útierky aj s papierom a nechala chladiť..

    Roládové trio (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    pokiaľ sa pieklo prvé cesto, pripravila som si druhé cesto na orechovú roládu..k 4 celým vajciam som pridala cukor, vymiešala som do peny...zmiešala som prášok do pečiva so strúhanými orechmi a pridala som do cesta..do tohto cesta nejde múka..keď sa prvé cesto upieklo, na plech som pripravila orechové a tiež sa pieklo 10 min.

    Roládové trio (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    kým sa pieklo orechové cesto, pripravila som si perníkové...k 4 vajciam som pridala cukor, vymiešala do peny...múku a prášok do pečiva som zmiešala a pridala do cesta, napokon som pridala 2 KL perníkové korenie...cesto som upravila na ďalší plech a pieklo sa tiež 10 min. tak isto som zrolovala aj s papierom a vlhkou útierkou a nechala vychladiť..

    Roládové trio (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    všetko som nestíhala fotiť..upečená perníková roláda..

    Roládové trio (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    upečená orechová roláda..piškótovú som zabudla odfotiť..

    Roládové trio (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    aj z krémov som fotila iba jeden...karamelový...na rajnicu som dala roztopiť cukor na karamel, instantnú kávu som zaliala vriacou vodou a pridala som ju do karamelu...vo vode som rozmiešala karamelový puding a pridala som ho do karamelu a nechala zhustnúť..vychladila a zmiešala s mascarpone a dobre vyšľahala s mixérom..

    Roládové trio (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    parížsky som si urobila deň vopred...do šľahačky som nalámala horkú čokoládu a nechala uvariť a vychladiť...dala som do chladničky a ráno som ju vyšľahala mixérom..tretí krém : zmiešala som tvaroh s mascarpone, pridala som citrónovú kôru a šťavu a vymiešala mixérom do peny...dala som stuhnúť do chladu...na orechovú roládu som natrela tvarohový krém a zrolovala..

    Roládové trio (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    na perníkovú som natrela karamelový krém a zrolovala...na piškótovú som natrela parížky krém a zrolovala...z každého krému som si odložila na záverečné zdobenie...rolády som nechala celú noc stuhnúť...

    Roládové trio (fotorecept) - obrázok 8
  9. 9

    ráno som urobila čoko polevu a všetky rolády som natrela polevou...ozdobila som zdobiacim vreckom z odloženými krémami...dala som stuhnúť do chladničky..

    Roládové trio (fotorecept) - obrázok 9
  10. 10

    a pokrájala na rezy...najviac zaujala a všetkým chutila perníková s karamelovým krémom...pre mňa osobne mala každá roládka svoje osobitné čaro...

    Roládové trio (fotorecept) - obrázok 10

Diskusia k receptu

sracz
Ježišmajngote, opäť dobrota a dokonca 3x5*_ovaná (za každý druh rolády extra zvlášť samostatne). Ty si dobrá víla čarodejka s vareškou v jednej a laserom v druhej ruke, @izabella929 pracovitá a šikovná. Opäť mám o čom snívať a špekulovať, či by som takýto "očančaný feinstück" dokázal vytvoriť aj ja! To by sa mi potom, ďakujúc Tebe Izka milá, "machrovalo" a predvádzalo!
haji
Pro mě úžasné - 3 x nádhera a dobrota veliká!
monty469
Nádherné, úžasné, krásne, jednoducho fantastické. Obdivujem tvoju trpezlivosť a samozrejme zručnosť. Pre mňa príliš prácne, ale výsledok stojí za to.Pozdravujem :-)
mesiar50
Izabelka ty si ale,šikovná, usilovná a trpezlivá,,včelička." Tvoje trio je ukážkové a chuť rolád musí byť prvotriedna.Posielam ti milión hviezdičiek + kk.Srdečná vďaka.
*****************************
bystro
Ja odpadnem to je ako v rozprávke obrúsok prestri sa. Krása veliká.
ivav
Nádhera! Nemám slov. Hneď by som si z nich dala.
afataga
odpadnem z teba, ja by som na to potrebovala tyzden :-), ja by som si dala kusok z tej tvarohovej
luclup
Ta tvarohova a pernikova sa priam pytaju na ochutnanie (: nic proti tej zvysnej, ja len nemam rada tu slahacku :P
izabella929
ˇVeľmi pekne ďakujem vám všetkým, ktorí ste nazreli do môjho albumu...teším sa, že sa vám roládky páčia..Ďakujem za milé komentáre.-)
torticka
Izabelka, ako vzdy, krasne a mňamkove. Uz mam dost rokov, ale roladu som si netrufala spravit.
izabella929
@torticka ,tiež som sa dlho chystala, ale som si povedala, že zvládnem i tri...)@medulienka122 ,keď mám dostatok času, vymýšľam Anička...teraz ho mám po menej...)@zuzanka1367 ,určite boli všetky vynikajúce...) Ďakujem vám všetkým za milé komentáre.-)
havino
veľmi sú pekné Izka,aj chutné podľa surovín
paeva
už sú uložené, len si musím roztriediť, čo k kčomu patrí, ja nie som taká zdatná kuchárka. vyskúšam najprv orechovú, mňam.
alex37
roladky vyzeraju vyborne, karamelový krém nemá chybu. Všetko už bol povedané, v konečnom dôsledku sa chvália samé :-)
izabella929
@havino ,@paeva , chcem ťa iba upozorniť, že ja do korpusov orechy nemeliem, ale krájam nožom-čiže strúham nožom na šikmo...na tento nápad som prišla sama, lebo orechy mleté na mlynčeku mi pripadali fádne v korpusoch...takto viac vynikne ich chuť a pôsobia krásne mozaikovito...počítaj ale s tým, že tento korpus bude vďaka strúhaným orechom tenší...preto potreboval plnku, ktorá ho šmrncne a to tvarohovovú...ale pokiaľ urobíš podľa seba, nič sa nestane...na chuti to iste nemení...@alex37 ,veru tá roládka perníková bola super a ten krém karamelový ju veru poriadne vyzdvihol..každý sa nad tou kombináciou pozastavil a veľmi chutilo mojim hosťom..) ja som nešetrila instantnou kávou a preto je trošku tmavší krém, ale úžasne lahodný..karamel a káva to tentoraz dali super.-)ďakujem vám všetkým za milé komentáre.-)
aandulka
Sú nádherné a určite je to aj celá symfónia chutí. 5* za každú.Ap




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia