Lososová roláda

Roládky s chrenovým krémom a lososom

Autor receptu: redakcia

Jedlo je ako lego; dá sa poskladať do rôznych tvarov. Treba sa s ním len trochu pohrať, pozabávať sa s detailmi. Pre silvestrovské pohostenie obzvlášť platí, že v ňom nesmie chýbať dôležité korenie – láska a nadšenie. No a k tomu nápad. Jednoduchý, ale pritom efektný, aby počas „najrozpustilejšieho" dňa v roku nikto nestál dlho pri kuchynskom stole.

8
porcií
40 minút
príprava

Suroviny

Postup

  1. Najskôr pripravíme klasické palacinkové cesto, z ktorého upečieme palacinky.
  2. Kôpor nakrájame najemno, pridáme k čerstvému syru spolu s kyslou smotanou, citrónovou šťavou a nastrúhaným chrenom. Dochutíme soľou a korením, všetko premiešame.
  3. Každú palacinku potrieme pripravenou plnkou, obložíme plátkami údeného lososa a zavinieme. Necháme stuhnúť v chlade minimálne 30 minút. Podávame nakrájané na dvojcentimetrové roládky.