Roláda zlomený štít

skela - fotkaskela, 10. marca 2013
Roláda zlomený štít
Foto: skela

Elegantný a pritom rýchly zakusok. Môže sa urobiť aj ako torta. Starší Bratislavčania, pamatate sa na cukraren Veľké srdce na námestí SNP a ich Zobraziť celý popisElegantný a pritom rýchly zakusok. Môže sa urobiť aj ako torta. Starší Bratislavčania, pamatate sa na cukraren Veľké srdce na námestí SNP a ich slahackovu roladu? Tak toto je ona.

15 minút
príprava
10 minút
na 200 °C

Suroviny

6 ks
6 PL
6 - 8 PL (mandle)
3 PL
0,5 l




Postup

  1. 1

    Pripravime si plech - u mna to znamená odstrihnut papier na pecenie a položiť na plech. Zapneme ruru na 200 st.

  2. 2

    Vyslahame sneh z bielkov. Vymiesame zltky s praskovym cukrom. K vymiesanym zltkom pridame postupne 6 lyzic mletych orechov, zľahka premiesame. Pridame 3 lyžice kakaa, zľahka premiesame, pridame sneh, zľahka premiesame.

  3. 3

    Rovnomerne rozotrieme na papier na plechu. Upecieme. (cca 10 min). Ihneď zrolujeme aj s papierom, nechame mierne vychladnut. Papier oddelime, cesto znova zrolujeme, kľudne aj s oddeleným papierom, nechame dokonale vychladnut. Cesto je pružne, netreba sa báť, že by popraskalo.

  4. 4

    Vychladnutu roladu rozvinieme, natrieme slahackou (niečo viac ako polovicou potrebného množstva), ktorú môžeme zľahka poprasiť kakaom. Moja rolada má byt pre viac ľudí, preto som na vnútorný okraj natreteho cesta položila banány, pevne zatocime, prelozime na podnos a ozdobime zvyskom slahacky. Moja je aj na povrchu poprasena kakaom a mandlovymi lupienkami.

    Roláda zlomený štít  - obrázok 4

Diskusia k receptu

danielas
Pekne si ju vyzdobila. Poznám tento recept a robievam ho. Je vynikajúca, vyskúšajte :-)
zdezda
ďakujem, že si pridala tento receptík, asi pred 20-imi rokmi som ju piekla, no už som zabudla recept, je výborná, ako páperie jemná :-)
skela
Všetkým odporúčam. Je výborná, stavnata. Ako tortu ju robím s parizskym kremom.
elysa
vyzerá krásne,určite je výborná...KK
sovka62
Ejha, v tom Veľkom srdci tuším až taká pekná nebývala.
skela
Lebo bola nakrajana a každý kúsok obaleny papierikom.
helanka
to je celkom jednoduche aj pre mna. vyskusam.
vasa vyzera pekne.
2254_1348559633 - profilový obrázok
goe
goe
Som veľmi rada, že si pridala sem tento recept. Lebo aj ja som chodila do Veľkého srdca na túto roládu. Je úžasná. Dnes ju aj idem vyskúšať.
amelie
@goe , vždy som sa čudovala, prečo je taká dobrá... ďakujem za odhalenie tajomstva: nie je tam kopa masla:-) Výborný tip, synovia majú tento týždeň narodeniny a aj ako roláda vyzerá veľmi pekne, ukladám:-)
jozka2
nielnze vyzera velmi chutna ale aj lahodiaca oku,5.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia